Bağımsızlık ateşini 100 yıl önce Atatürk yaktı

Afyonkarahisar’da 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Spor Bayramı 100'ncü yıl kutlama töreni Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda gerçekleştirildi. Tören dün sabah saat 10:00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.'19 MAYIS GENÇLİK VEGELECEK DEMEK'Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da [&hellip]

Afyonkarahisar’da 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Spor Bayramı 100’ncü yıl kutlama töreni Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda gerçekleştirildi. Tören dün sabah saat 10:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
“19 MAYIS GENÇLİK VE
GELECEK DEMEK”
Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını söyleyen Pervaneli, “Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’a attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bu gün ve yarınların, tek ve en büyük güvencesidir.” dedi.
“ATATÜRK 19 MAYIS’I
GENÇLERE ARMAĞAN ETTİ”
Yeni Türkiye’nin genç evlatlarına Atatürk’ün, “Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar” sözünü hatırlatan Pervaneli, “Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’na ona inanan milletiyle birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlerle olan güveni sebebiyle de bugünü gençlerimize armağan etmiştir.” diye konuştu.
“GENÇLER GELECEĞİN TEMİNATI”
Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerin, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lideri ülkesi Türkiye’yi daha güçlü hale getireceksiniz. Biliyoruz ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Sözde değil, özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
“ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ”
Konuşmaların ardından öğrenci Merve Senem Sağiş tarafından “Bandırma” adlı şiir okundu. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) halk oyunları ekibi ile Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı gösteri yaptı. Sporcuların antrenörleri yönetiminde sportif gösterileri ardından spor, resim, müzik, kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Kutlama töreni gençlere protokol mensuplarınca top dağıtılması ile sona erdi.
TÖRENE GENİŞ KATILIM
Törene; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme