• Haberler
  • Genel
  • Bağımsızlığımızın simgesi – Kocatepe Gazetesi

Bağımsızlığımızın simgesi – Kocatepe Gazetesi

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 93’üncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle siyasiler birer mesaj yayınladılar Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İstiklal Marşı'nın Türk milletin bağımsızlık ve vatan tutkusunun en belirgin ve net ifadesinin mısralara dökülmüş müstesna bir eser olduğunu kaydederken Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir şair [&hellip]

Bağımsızlığımızın simgesi

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 93’üncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle siyasiler birer mesaj yayınladılar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İstiklal Marşı’nın Türk milletin bağımsızlık ve vatan tutkusunun en belirgin ve net ifadesinin mısralara dökülmüş müstesna bir eser olduğunu kaydederken Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un büyük bir şair olmasından öte aynı zamanda kendini milletin hürriyet ve istikbal mücadelesine adamış önemli bir dava adamı olduğunu belirtti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise, İstiklâl Marşımızın, vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için ölümü göze almış milli kahramanların olağanüstü bir mücadele sonucuyla Türk Milletini ayağa kaldırma stratejisinin zafer tacı olduğunu ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, yüreğindeki vatan, millet sevgisi ve aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin yanı sıra Türk Milletine olan inancının ve kararlılığın ifadesi olduğunu dile getirdi.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek’de yayınladığı mesajda, 93 yıl önce TBMM tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’nın Türk milletinin hürriyetinin simgesi olmasının yanında milletin birlik ve beraberliğinin çimentosu olduğunu belirtti. Zeybek, başta Mustafa Kemal Atatürk, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez ilçe Başkanı Kemal Demirkırkan ise, İstiklal Marşımızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy’un sadece büyük bir şair değil, aynı zamanda kendini, milletinin, vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’da yayınladığı mesajda, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 93. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtirken; “İstiklal Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Sandıklı Belediye Başkan Adayı Dr. Hakan Bolcal İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü nedeni ile yayınladığı mesajında, şehit kanlarıyla sulanan Ay Yıldızlı Bayrağımız ve Ulusal Mücadelemizin simgesi olan İstiklal Marşımızın aynı zamanda bağımsızlığımızın da simgesi olduğunu söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Büyük Şairi anıyoruz

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı bugün gerçekleştirilecek

Rehberlik Araştırma Salonu’nda bugün saat 10.00’da başlayacak olan anma programını
Osmangazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri hazırladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Osmangazi Anadolu Lisesi Müdürü Selami Saltık yapacak.
Program; Slayt gösterimi, şiir okunması, İstiklal Marşı’nın tahlili,
“İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” isimli piyesin sahnelenmesi, ödül töreni ile devam edecek.

Bakmadan Geçme