• Haberler
  • Genel
  • Bağımsız denetçiler sertifika aldı – Kocatepe Gazetesi

Bağımsız denetçiler sertifika aldı – Kocatepe Gazetesi

Bağımsız Denetçilik eğitimini başarı ile tamamlayan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler dün Oda da düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar Bağımsız Denetçilik eğitimi Osmangazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Semih Bilge, Doç. Dr. Birol Yıldız ve Doç. Dr. Murat Kiracı tarafından verildi.KATILIMCILAR BAŞARILI OLDULAREskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nden Doç. Dr. Semih Bilge, üniversite olarak Bağımsız Denetçi Geçiş Dönemi [&hellip]

Bağımsız denetçiler sertifika aldı

Bağımsız Denetçilik eğitimini başarı ile tamamlayan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler dün Oda da düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar

Bağımsız Denetçilik eğitimi; Osmangazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Semih Bilge, Doç. Dr. Birol Yıldız ve Doç. Dr. Murat Kiracı tarafından verildi.
KATILIMCILAR
BAŞARILI OLDULAR
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nden Doç. Dr. Semih Bilge, üniversite olarak Bağımsız Denetçi Geçiş Dönemi Eğitimlerinin verildiğini söyledi.
Bu anlamda Afyonkarahisar’da ikinci eğitim için biraraya geldiklerini belirten Bilge; “Meslek mensuplarına bir hak tanındı. Tanınan bu hak çerçevesinde üniversitemiz ve SMMMO işbirliği çerçevesinde güzel bir eğitim dönemi geçirdik. Tüm katılımcılarımız başarılı oldular. Bu nedenle tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Özellikle Oda Başkanı Erdal Sayar nezdin de Odamıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü bize bu imkan ve mekanı sağladı. Daha önceki eğitimi başka bir yerde gerçekleştirmiştik. Ama üniversiteler toplumla, meslek kuruluşları ile bütünleşmek isteyen kurumlar. Oda Başkanı bu imkanı tanıyınca bu sayede Afyonkarahisar’da faaliyette bulunan meslek mensuplarına bu eğitimi başarıyla verdik. Bundan sonraki süreçte katılımcılarımıza başarılar diliyoruz. Bol kazançlar diliyoruz. Bu eğitimi tamamlayarak mesleğinizi bir adım öteye götürdünüz. Artık bundan sonra bağımsız denetçi ünvanını alarak bu mesleği icra etmeye, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirliğin yanında Bağımsız Denetçiliği de icra etmeye devam edeceksiniz.
MÜCADELE DEVAM ETTİ
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası (SMMMO) Başkanı Erdal Sayar, bağımsız denetçiliğin Türkiye’de ve diğer ülkelerde yeni bir kuruluş olmadığını kaydetti. Bağımsız denetçiliğin kendilerinin gündemlerine oturduğunda yıllar önce Yılmaz Sayar isimli eğitmenin yönetmelik hazırlayıp, yayının Resmi Gazete de yayınlandığını aktaran Sayar; “Resmi Gazete de yayınlandıktan sonra bakanlık oluru olmadığı için Bakanlık buna karşı geldi. Daha sonra biz bu yönetmenliği geri çektik. Sonra Kamu Gözetim Kurulu kuruldu. Kurul bu işi kendilerinin yapacağını söyledi. Eğitimleri biz meslektaşlarımıza tam olarak verdik. Kamu Gözetim Kurulu Türkiye’de ilk etapta sadece Sakarya Üniversitesi ile protokol imzalamıştı. TÜRMOB yönetimi tek bir yere bağımlılığı hazmedemedi. Sonrasında her toplantının ilk maddesi Bağımsız Denetçilik oldu. Sonra Oda Başkanları olarak bu hak bize verilinceye, bu işi sadece TÜRMOB’un yapabileceğine dair bir imza attık. Bu imzalar içerisinde bende varım. Olumlu gelişmelere rağmen mesafe alamadık. Genel Başkanımızla yaptığımız toplantıda kendisi ‘Bundan sonra Bağımsız Denetçilikle ilgili bir kelime konuşmayacağım.’ dedi. Mücadelemizin devam edeceğini ama bu konuyu gündeme almayacağını belirtti. Herkesin yorulduğunu söyledi. Bağımsız Denetçi kimliklerinizin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
BAĞIMSIZ DENETÇİLER
BELGE ALDI
Adem Baydur, Basri Çetinkaya, Bekir Lafçı, Erdal Sayar, İbrahim Akar, İrfan Özsandık, Mehmet Öztaş, Mestan Gökgöz, Metin Acar, Murat Özarık, Orhan Demirhan, Ramazan Türkan, Sedat Apaydın, Süleyman Kırlıoğlu, Yücel Seleoğlu Bağımsız Denetçi belgelerini aldılar. Sertifika töreni anısına toplu fotoğraf çektirilmesi ile toplantı sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme