• Haberler
  • Genel
  • Bağımsız Değerlendiriciler’in ZEKA izlenimi olumlu

Bağımsız Değerlendiriciler’in ZEKA izlenimi olumlu

Zafer Kalkınma Ajansı Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı'nda görev alan Bağımsız Değerlendiriciler ile ZEKA yetkilileri arasında istişare toplantısı gerçekleştirildi Proje değerlendirme sürecinde Ajansın tahsis ettiği değerlendirme ortamı, Program Başvuru Rehberi, Başvuru Formu ve Ekleri, Proje Değerlendirme Raporu ve Değerlendirme Formu ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen başkanlığında gerçekleştirilen toplantı [&hellip]

Bağımsız Değerlendiriciler'in ZEKA izlenimi olumlu

Zafer Kalkınma Ajansı Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı’nda görev alan Bağımsız Değerlendiriciler ile ZEKA yetkilileri arasında istişare toplantısı gerçekleştirildi

Proje değerlendirme sürecinde Ajansın tahsis ettiği değerlendirme ortamı, Program Başvuru Rehberi, Başvuru Formu ve Ekleri, Proje Değerlendirme Raporu ve Değerlendirme Formu ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonuçları ve toplantıya katılamayan bağımsız değerlendiricilerin yazılı olarak ilettikleri görüş ve öneriler ilerleyen dönemlerdeki mali destek programlarının değerlendirilmesi süreçlerinin geliştirilmesinde, planlanmasında ve eksikliklerin giderilmesinde yardımcı olacak.
Zafer Kalkınma Ajansı’nın çalışmalarına gelengeri bildirimler ise şöyle:
“Ajans yeni ve ilk teklif çağrısına çıkmasına rağmen genel olarak dokümanları çok iyi sundu. Mali destek programı kapsamında diğer kalkınma ajanslarından farklı olarak hazırlanan program öncelikleri ve mali kısıtlamalar Bölge Planı ile uyumlu olup sağlıklı projelerin hazırlanmasını sağladı. Ajans binasından kaynaklanan çalışma ortamının değerlendirme için uygun olmaması bazı sıkıntılara neden olsa da bilgisayar ortamında çalışılması sürecin hızlanmasını sağladı, bağımsız değerlendiricilerin iş yükünü azalttı.
İlerleyen dönemlerde, Bölge içindeki gelişmişlik farklarını en aza indiren, dezavantajlı yerleşim yerleri ve grupları gözeten/belirleyen sosyal sorumluluk anlayışına sahip bir yaklaşımın Programlarda öne çıkartılması önerildi.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme