Bağımlılıktan Kurtulmak İsteyenlere Umut

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri, bağımlı birey ve bağımlı yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmeti veriyor. 2015 yılında ilk adımları atılan Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 107 noktada hizmet veriyor.

YEDAM, danışanların bağımlılık türünü değerlendiriyor ve derecesini saptıyor; alkol, tütün, madde, kumar ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere bu davranışını bırakması konusunda ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlanarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. YEDAM’da arındırılan bireyin zararlı alışkanlıklara tekrar başlamaması için yöntemler öğreterek danışanları evlerinde ziyaret edip, gidişatı takip ediyor. Mahremiyet ilkesine büyük önem veriliyor ve görüşmelerde elde edilen bilgiler, kesinlikle başka kişi veya kurumlarla paylaşılmıyor. 

BAŞARILARI HİKÂYELERİ KİTAPLAŞTI

YEDAM’ın çalışmaları doğrultusunda 2015- 2024 tarihleri arası bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlere cesaret vermesi ve ilham verici olması için “Renklerini Yeniden Kazananlar” kitabı hazırlandı. YEDAM’da tedavi gören bir bağımlı annesinin “Oğluma hayatın renklerini tekrar kazandırdığınız için teşekkür ederim” notuyla gönderdiği çiçekten ilhamla adını alan kitapta, YEDAM’a başvurarak bağımlılığın çıkmazından kurtulan danışanların kurgulanmış hikâyeleri yer alıyor.

ÜCRETSİZ DANIŞMA HATTI

Türkiye’nin her yerinde 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ücretsiz olarak da ulaşılabiliyor. 115 YEDAM Danışma Hattının kurulduğu günden bugüne 1 milyonun üzerinde çağrı aldığı belirtiliyor.  

BAŞVURUQ İŞE YERLEŞENLER DE OLDU

YEDAM’ın 115 numaralı danışma hattına gelen çağrıların istatistikleri şöyle:

Danışma Hattı Arama Sayısı: 1.226.862
Görüşme Sayısı: 326.554
Başvuran Aile Sayısı: 23.449
Atölyelere Katılan Toplam Kişi Sayısı: 18.539
İlk Başvuru Hizmet Sayısı: 66.392
Sosyal Destek Hizmet Sayısı: 129.400
Sosyal Etkinlik Sayısı: 4.369
İşe Yerleştirme (İŞKUR Sayısı): 212

“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Afyonkarahisar Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden yapılan açıklamada “Alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığından kurtulabilmen için sana ücretsiz psikolojik destek ve sosyal hizmet desteği vermeye hazırız” denildi. 
Afyonkarahisar YEDAM’ın adresi ise şöyle:
Ali Çetinkaya Mah. Atatürk Cad. No:32/9 Merkez/Afyonkarahisar
 

Bakmadan Geçme