Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi

Yurt genelinde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Afyonkarahisar'da da gerçekleştirildi   Sağlık Bakanlığınca 81 ilde başlatılan Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Afyonkarahisar'da da gerçekleştirildi. İki gün süren çalıştayın açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, protokol üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, proje paydaş kurumların çalışma grupları ve basın mensupları katıldı. 'TÜM İL VE İLÇELERDE ÇALIŞTAYLAR DÜZENLENİYOR' Saygı duruşu ve [&hellip]

Yurt genelinde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Afyonkarahisar’da da gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığınca 81 ilde başlatılan Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Afyonkarahisar’da da gerçekleştirildi. İki gün süren çalıştayın açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, protokol üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, proje paydaş kurumların çalışma grupları ve basın mensupları katıldı.
“TÜM İL VE İLÇELERDE
ÇALIŞTAYLAR DÜZENLENİYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz açılış konuşmasını yaptı. Bağımlılığın, sadece Afyonkarahisar ve Türkiye’nin değil tüm dünya ülkelerinin toplumsal bir sorunu olduğunu belirten Korkmaz, “Özellikle gençlerimizi tehdit eden; madde, tütün, alkol ve davranışsal bağımlılıkla mücadele kapsamında bugüne kadar pek çok proje, bütün ülkemizde olduğu gibi ilimizde de hayat geçirildi. Bu projeler kapsamında bütün kurumlarımızın üstüne düşen görevleri yerine getirmesiyle bağımlılıkla mücadele yolunda oldukça yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Mücadelelere ivme kazandırmak için Bakanlığımızca bütün illerde ve ilçelerde ‘Ben Olsaydım’ etiketiyle çalıştaylar düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.” dedi.
“ÇALIŞTAY ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK”
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Çalıştayımızda uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin ele alınacak. Fikir ve önerilerin tartışılacağı, toplumumuzu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirileceği Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayımız sonunda, bağımlılıkla mücadele konusunda ilimiz hakkında bir rapor elde etmiş olacağız. Çalıştayımızın, hem ilimizde hem ülkemizde bağımlılıkla mücadeleye önemli katkılar sunacağı kanaatindeyim. Bütün katılımcılarımıza kolaylıklar diliyor ve katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum.”
“BAĞIMLILIK ÖNEMLİ KONU TOPLUMUN DİKKATİ ÇEKİLMELİ”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bağımlılıkla mücadele konusu son derece önemlidir. Bu konuya toplumun her kesimi dikkat çekilmelidir. Kurumlarımıza olduğu kadar sivil toplum örgütleri ve ailelere de büyük görevler düşüyor. Özellikle gençlerimizi bağımlılık batağına düşmeden önce korumamız gerekmektedir. Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’nın ilimizdeki bağımlılıkla mücadele çalışmalarında etkili olacağını düşünüyorum. Çalışma gruplarına kolaylıklar diliyorum.”
İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Numan Sinan Harputlugil tarafından yapılan sunumun ardından grupların çalışmaları ve sunumları gerçekleştirildi.
Çalıştay, sunumların ardından genel bir değerlendirme yapılarak, kararların rapor haline getirilmesiyle sona erdi. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme