• Haberler
  • Genel
  • Bağımlılık tedavi merkezi zorunlu – Kocatepe Gazetesi

Bağımlılık tedavi merkezi zorunlu – Kocatepe Gazetesi

Ruh sağlığı bozuk iller arasında ön sıralarda yer alan Afyonkarahisar’da her geçen gün madde bağımlılığının yaygınlaştığının altını çizen UMUD İl Temsilcisi Kemal Baykara, Bağımlılık Tedavi Merkezi açılmasının zorunlu bir gerçek olduğunu söyledi UMUD İl Temsilcisi Kemal Baykara, çok çeşitli türleri olan ve her geçen gün sayıca artan madde bağımlılığının toplumsal bir sorun olduğunu vurguladı. Baykara, [&hellip]

Bağımlılık tedavi merkezi zorunlu

Ruh sağlığı bozuk iller arasında ön sıralarda yer alan Afyonkarahisar’da her geçen gün
madde bağımlılığının yaygınlaştığının altını çizen UMUD İl Temsilcisi Kemal Baykara,
Bağımlılık Tedavi Merkezi açılmasının zorunlu bir gerçek olduğunu söyledi

UMUD İl Temsilcisi Kemal Baykara, çok çeşitli türleri olan ve her geçen gün sayıca artan madde bağımlılığının toplumsal bir sorun olduğunu vurguladı. Baykara, günün birinde herkesi vurabilecek bu soruna karşı bireysel ve toplumsal hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.
BM RAPORLARI VAR
Kemal Baykara, çeşitli türlerdeki madde bağımlılığının Türkiye ve Afyonkarahisar’a özel olmayıp dünyayı ilgilendiren ve her geçen gün yaygınlaşan bir sorun olduğunu ifade etti. BM’nin madde bağımlılığını salgın bir hastalık olarak kabul ettiğini dile getiren Baykara; “BM ve Sağlık Örgütü’nün yetişmiş işgücü olmadığından yeterli tedbir alınmadığı takdirde toplu ölümlerin ortaya çıkabileceği, ülkelerin madde bağımlılığından ekonomik iflasa sürükleneceği yönünde raporları var. Toplu ölümler konusunda biz 2009-2010 yılından itibaren uyarılarımıza başlamıştık. 2009 yılı bu anlamda bizim için milattı.”
2009 MİLAT OLDU
Kemal Baykara, 2009-2010 yıllarında madde bağımlılığının yaygınlaşma süreci başında yapılacak gerçek ve ciddi müdahalenin sorunu çözebileceğini kaydetti. Bir serçenin ağzıyla getireceği su ile sönecek ateşin itfaiyelerle söndürülmeye çalışıldığını söyleyen Baykara; “Alevler ülkemizin her tarafını sardı. Sıkıntılar sıkıtılar üzerine geldi. Şu an çözüm çok zor vaziyette. Ama çözüm içinde atılan maalesef ciddi adımlar yok. Örneğin devlet karar alıyor. İllerde uyuşturucu ile mücadele kurumları oluşacak. O kurumlar toplantılarını yapacak raporlarını genel merkeze sunacak. Çok güzel toplanılıyor. Kamu zihniyeti ile internetten kopyala yapıştır raporlar alınıp bir rapor hazırlanıp genel merkezi gönderiliyor. Bu Afyonkarahisar’da yıllarca böyle oldu.” diye konuştu.
FARKLI DURUMLAR
ORTAYA ÇIKTI
UMUD İl Temsilcisi Kemal Baykara, madde bağımlılığı ile mücadelede sivil toplum kuruluşlarının ciddiye alınmadığını kaydetti. Kendilerinin popüler hale gelmek istiyormuş durumunda oldukları havasının verildiğini söyleyen Baykara; “Allah’a hamd olsun popülerlik ihtiyacımız yok. Biz bu işi Allah rızası için yapıyoruz. Eksik ve yalnış giden raporların sonucunda farklı durumlar ortaya çıktı. Bilindiği üzere geçenlerde yayınlanan bir raporda şehrin ruh sağlığı sorunlarında en önde giden illerden beri olduğu vurgulandı. Ben beş yıl önce ilimizde Bağımlılık Tedavi Merkezi yapılmasını istemiştim. Geçmişe dönük haberlerde mevcut. Bilhassa Kent Ormanı’nda sağlığa yönelik ayrılan çok güzel bir alan var. Orada bağımlıların hem hayvancılık hem tarım, spor yapabilmeleri için bir alan yapılabilirdi. Bir yerde bir şekilde tedavi merkezi mutlaka açılmalıdır.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme