Baca temizliğine dikkat! – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi, bacaların temizletilmesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu Afyonkarahisar’ın Hıdırlık Tepesi eteklerinde tek noktadan yapılan ölçüm sonuçlarına göre hava kirliliği yaşanan iller arasında üst sıralarda yer aldığına dikkat çeken yetkililer, bu sorunun çözümü ile ilgili denetim, kaliteli yakıta dönüş, planlama ve benzeri çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söylediler.Konuyla ilgili yapılan açıklamada [&hellip]

Baca temizliğine dikkat!

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi, bacaların temizletilmesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu

Afyonkarahisar’ın Hıdırlık Tepesi eteklerinde tek noktadan yapılan ölçüm sonuçlarına göre hava kirliliği yaşanan iller arasında üst sıralarda yer aldığına dikkat çeken yetkililer, bu sorunun çözümü ile ilgili denetim, kaliteli yakıta dönüş, planlama ve benzeri çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söylediler.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “İlimiz Özellikle coğrafi (Hıdırlık tepesi, Kale, Sarıkız tepesi vb nin oluşturduğu rüzgar akımı düşük “c” şekilli morfoloji) ve meteorolojik (coğrafi konuma bağlı olarak sürekli yüksek inversiyon riski) konumu nedeniyle Hıdırlık Tepesi eteklerinde tek noktadan yapılan ölçüm sonuçlarına göre hava kirliliği yaşanan iller arasında üst sıralarda yer almaktadır. Bu sorunun çözümü ile ilgili denetim, kaliteli yakıta dönüş, planlama ve benzeri çalışmalar yoğun şekilde yapılmaktadır.
BACALAR
YILDA 2 KEZ
TEMİZLETİLMELİ
Bu çerçevede dikkat edilmesi gereken bir konu da bacaların temizliğidir. Mutfak aspiratörü ve bacalarda biriken is ve kurumlar zaman zaman tutuşur ve potansiyel yangın tehlikesi oluştururlar. Oluşan bu kurumların tutuşmasına baca yangınları denir ve baca yangınları kolayca çatı yangınlarına, çatı yangınları da bina yangınlarına dönüşür. Afyonkarahisar Mahalli Çevre Kurulu kararlarında da belirtildiği üzere konut ve işyerlerinin “Kış sezonu başlamadan önce kalorifer kazan kontrollerini ve bakımlarını ve Bacalarının temizliğini yaptırmaları” gerekmektedir. Normal Bacalar yılda iki kez , lokanta vb bacaları ise daha sık olarak İtfaiye müdürlüğüne veya yetkili ve ehliyetli firmalara temizlettirilmelidir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme