BABASININ İZİNDE – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu, Arapça Yarışmaları'nda birinci oldu. Yarışmada, Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii imamlarından Veysel Yüksel’in oğlu Samet Yüksel kıraati ve becerisi ile tüm dikkatleri üzerinde topladı     İl birincisi olarak 8. Uluslararası Arapça Yarışmalarına katılan Afyonkarahisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu 919 okul ve 7093 öğrenci arasından 'Çocuk İlahileri' dalında Türkiye birincisi [&hellip]

Afyonkarahisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu, Arapça Yarışmaları’nda birinci oldu. Yarışmada, Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii imamlarından Veysel Yüksel’in oğlu Samet Yüksel kıraati ve becerisi ile tüm dikkatleri üzerinde topladı

İl birincisi olarak 8. Uluslararası Arapça Yarışmalarına katılan Afyonkarahisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu 919 okul ve 7093 öğrenci arasından “Çocuk İlahileri” dalında Türkiye birincisi oldu.
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin destekleriyle “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında yürütülen Türkiye’deki İmam Hatip okulları arası Arapça Yarışmalarının Türkiye ve Uluslararası Finalleri tamamlandı.
İstanbul’da bu yıl sekizincisi düzenlenen Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 938 İmam Hatip Lisesi, 919 İmam Hatip Ortaokulu, 4 Uluslararası İmam Hatip Lisesi ile 14 Arapça Proje Okulu başvurdu.
Elemelerine yaklaşık 25 bin öğrencinin katıldığı yarışmalarda öğrenciler, liseler arasında Arapça bilgi, şiir okuma, metin canlandırma; İmam Hatip ortaokullarında Arapça şiir, hikâye canlandırma ve çocuk ilahileri kategorilerinde ter dökerken, Arapça Hat/Kaligrafi yarışmasında ise 103 eser yarıştı.
Daha önce 6. Arapça Yarışmaları Finalleri’ne katılma başarısı gösteren bulunan Afyonkarahisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu Arapça Çocuk ilahileri alanında rakiplerini geride bırakarak 2017 yılı Türkiye Birinciliğini elde etti.
YALÇIN’I
ZİYARET ETTİLER
Daha önce 6. Arapça Yarışmaları Finallerine katılma başarısı gösteren Afyonkarahisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu Arapça Çocuk İlahileri alanında 2017 yılı Türkiye birinciliğini elde ettikten sonra Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı ziyaret etti. Müdür Yalçın Türkiye Finallerine katılan Okul Müdürü Alaattin Yılmaz, Müdür Yardımcısı Faruk Azak, Arapça Öğretmeni Adem Tuncer ve öğrenciler Samet Yüksel, Bedia Sena Ertürk, Esra Özdemir ve Müfide Esra Ekici’ye başarılarından onur duyduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
BABASININ İZİNDE
Gedik Ahmet Paşa Camii (İmaret) İmamlarından Veysel Yüksel’in oğlu olan Samed Yüksel başarılarında emeği geçen öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür etti. Afyonkarahisar adına derece elde etmenin sevincini yaşadıklarını belirten öğrenci Samet Yüksel, “Önce öğretmen ve idarecilerimizin katkısıyla, sonra da babam başta olmak üzere ailemizin desteğiyle ede ettiğimiz bu başarı nedeniyle mutluyuz. Bize emek verenleri mahcup etmemeye çalışacağız” dedi.
Genç Samet’in Babası Veysel Yüksel de ezan ve Kur’an okumadaki başarısı ile ilimizin takdir edilen din görevlileri arasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme