• Haberler
  • Genel
  • Babasının babaannesini ameliyat etti – Kocatepe Gazetesi

Babasının babaannesini ameliyat etti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ilginç bir ameliyat yapıldı. Op. Dr. Özgür Eroğul, babasının babaannesinin gözlerini ameliyatla tedavi etti Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde eşine az rastlanır bir ameliyat gerçekleştirildi. 105 yaşındaki Şehriye Eroğul, torununun çocuğu tarafından ameliyat edildi. Görmeme şikayetiyle Hastane'ye başvuran Eroğul, Op. Dr. Özgür Eroğul'un yaptığı incelemelerin ardından ameliyat olmaya karar verdi. Şehriye Eroğul, başarılı bir [&hellip]

Babasının babaannesini ameliyat etti

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde ilginç bir ameliyat yapıldı. Op. Dr. Özgür Eroğul, babasının babaannesinin gözlerini ameliyatla tedavi etti

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde eşine az rastlanır bir ameliyat gerçekleştirildi. 105 yaşındaki Şehriye Eroğul, torununun çocuğu tarafından ameliyat edildi. Görmeme şikayetiyle Hastane’ye başvuran Eroğul, Op. Dr. Özgür Eroğul’un yaptığı incelemelerin ardından ameliyat olmaya karar verdi. Şehriye Eroğul, başarılı bir katarakt ameliyatından sonra yüzde 70 görme kabiliyetine kavuştu.
GÖRME ORANI YÜZDE 70’E ÇIKTI
Babasının babaannesini ameliyat ettiği için mutlu olduğunu söyleyen Op.Dr. Özgür Eroğul, “Babamın babaannesi, yemek yemekte zorlanıyordu. Sadece el hareketlerini görebiliyordu. Ameliyatın ardından kendi yemeğini yiyebiliyor. Televizyonu izleyebiliyor. Görme düzeyi yüzde 70’e çıkmış durumda. Gelen kişiyi tanıyabiliyor. Ama Alzheimer hastası olduğu için aklında tutamıyor” dedi.
KORKULACAK BİR AMELİYAT DEĞİL
Katarakt ameliyatlarının günümüzde kolay hâle geldiğini anlatan Eroğul, “Kataraktın korkulacak bir yanı yok. Sinir problemi olmadığı müddetçe ameliyatlar başarılı oluyor. Büyük babaannemin gözlerinde sinir tabakasında problem yoktu. Sadece görme kaybı katarakta bağlıydı” diye konuştu.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme