Babalar, çocukları ile namaza gidecekler

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, basın toplantısı düzenleyerek eğitim-öğretim yılındaki yarıyıl projesi hakkında bilgi verdi. Kabukçu, 'İlki 2014 yılında Müftülüğümüzce yapılan Haydi Çocuklar Namaza proğramını bu yıl tekrar yapıyoruz. 5'incisini düzenlediğimiz programı bu yıl Baba-Çocuk Birlikte Namaza başlığı ile yerine getireceğiz' dedi.CAMİLER DAYANIŞMA YERİDİRCamilerin, toplumda çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Kabukçu, 'Camiler, toplumun temel [&hellip]

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, basın toplantısı düzenleyerek eğitim-öğretim yılındaki yarıyıl projesi hakkında bilgi verdi. Kabukçu, “İlki 2014 yılında Müftülüğümüzce yapılan Haydi Çocuklar Namaza proğramını bu yıl tekrar yapıyoruz. 5’incisini düzenlediğimiz programı bu yıl Baba-Çocuk Birlikte Namaza başlığı ile yerine getireceğiz” dedi.
CAMİLER DAYANIŞMA YERİDİR
Camilerin, toplumda çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Kabukçu, “Camiler, toplumun temel kurumlarıdır, camiler, nefes alıp verdiğimiz ortak mekânlardır, camiler, başta ibadetlerimizi yerine getirdiğimiz, ayrıca toplumsal tanışma, dayanışma ve kültür intikallerinin yapıldığı özel yerlerdir, elbette dini bilgi ve değerlerin öğrenildiği temel mekanlardır” ifadelerini kullandı.
2 ŞUBAT’A KADAR SÜRECEK
Kabukçu, şöyle devam etti:
“Biz bu program ile Şubat tatilinde; cami kültürünü artırmak, arzu eden çocuklarımıza Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler dersi vermek, büyükleri ile aynı ortak mekanı paylaşmalarını temin etmek, tatilde televizyon ve bilgisayar başında uzunca vakit geçirmesinler, yine camilerde yaşlarına uygun kitap okuma saatleri uygulanacak. 22 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında bir program, kız çocukları için 2 vakit, erkek çocuklar için 3 vakit, imkan dahilinde bir vakit babaları ile birlikte camide olmalarını arzu ediyoruz.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme