Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Azmettirmeye 21 yıl hapis

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi yargılamasını tamamladığı sanık C.A.’nın tasarlayarak öldürme eylemini sabit gördü. Mahkeme Türk Ceza Kanununun 29. maddesi gereğince sanığın haksız tahrik hükümlerinden yararlanarak 21 yıl mahkûmiyetine hükmetti

 

Edinilen bilgiye göre; Şuhut İlçesi’nde meydana gelen olay sanık C.A.’nın eski eşim dediği F.A. ile yakın arkadaşı S.Y.’nin gönül ilişkisini öğrenmesi nedeniyle gerçekleşti.
Eşi F.A.’nın kendisi evde uyurken maktul S.Y.’yi eve aldığı iddiası bulunurken sanığın S.Y.’yi giderken gördüğü öğrenildi. Hakkında eşi F.A.’yı kasten yaralama suçundan da dava açılan C.A. hakkındaki suçlamaları reddetti. C.A., 30 aydır tutuklu bulunduğunu, çocuğu ile tehdit edildiğini, eski eşinin kendisine iftara attığını, yapmadığı ve yaptırmadığı bir suçun bedelini ödediğini dile getirdi. Cumhuriyet Savcısı esasa dair mütealasında sanık C.A. hakkında önceden kurulan ağırlaştırılmış müebbet hükmünün bozulduğunu, sanığın azmettirmesiyle cinayetin işlendiği gerekçesiyle, haksız tahrik hükümlerinin uygulanarak cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. Karar öncesi sanık C.A.’ya son sözü soruldu. C.A., “30 aydır tutukluyum. Haklıyken haksız duruma düştüm. Öncelikle beraatımı, mahkeme aksi kanaatte ise haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istiyorum.” dedi. Mahkeme heyeti oybirliği ile sanığın 21 yıl mahkûmiyetine ve tutukluluğun da hükmen devamına karar verdi.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi