• Haberler
  • Genel
  • Azmetti, mahkemeyi kazandı – Kocatepe Gazetesi

Azmetti, mahkemeyi kazandı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da Belediye’nin yaptığı yol çalışmasında “kot farkı” dolayısıyla mağdur olduğu iddiasıyla açlık grevi yapan Süleyman Sivri, Belediye’nin uygulamasına karşı açtığı davayı kazandı Afyonkarahisar’da Hasan Karaağaç Mahallesi 42’nci Sokak’ta oturan 49 yaşındaki Süleyman Sivri, sokakta asfalt çalışması yapılırken, sokağın iki tarafında kot farkı uygulandığını, bu nedenle mağdur olduğunu söyledi. Sivri, “Sokakta evimin bulunduğu taraf da, evimin [&hellip]

Azmetti, mahkemeyi kazandı

Afyonkarahisar’da Belediye’nin yaptığı yol çalışmasında “kot farkı” dolayısıyla mağdur olduğu iddiasıyla açlık grevi yapan Süleyman Sivri, Belediye’nin uygulamasına karşı açtığı davayı kazandı

Afyonkarahisar’da Hasan Karaağaç Mahallesi 42’nci Sokak’ta oturan 49 yaşındaki Süleyman Sivri, sokakta asfalt çalışması yapılırken, sokağın iki tarafında kot farkı uygulandığını, bu nedenle mağdur olduğunu söyledi. Sivri, “Sokakta evimin bulunduğu taraf da, evimin karşısının kot yüksekliği de artırıldı. Burası dağ yamacı. Sel sularının gelmemesi için sokaktaki her iki tarafın da kot yüksekliğinin düşürülmesi gerekiyor” dedi.
AÇLIK GREVİ DE YAPMIŞTI
2011’in Ekim ayında sesini duyurabilmek için açlık grevi yaptığını hatırlatan Süleyman Sivri, daha sonra da yılmadığını, Belediye’nin ilgili birimlerine dilekçeyle başvurduğunu, olumlu yanıt alamayınca konuyu yargıya taşıdığını bildirdi. Sivri, “Mağduriyetimin giderilmesi için Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’ne başvurdum. İdare Mahkemesi’nden 9 Ağustos 2012’de karar çıktı. Davalarda avukat tutmadım, kendi hakkımı kendim savundum. Pamukkale Üniversitesi’nden gelen bilirkişi de benim mağdur olacağımı gördü. İdare Mehkemesi, beni mağdur edecek düzenlemenin yürütmesini durdurdu” diye konuştu.
TEKNİK RAPOR İNCELENDİ
Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’nin, teknik heyetin incelemesi doğrultusunda verdiği kararda şu ifadeler yer aldı:
“Davalı idare tarafından yapılan, asfalt ve kaldırım çalışmasının teknik usullere uygun olmadığı anlaşıldığından, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun, belediyenin görev ve sorumluluklarını düzenleyen 14’üncü maddesinde de belirtildiği gibi yerleşim yerinin su ile ilgili altyapısını inşa etmek ve işletmekle yükümlü olması nedeniyle dava konusu alanın bulunduğu bölgenin yağmur suyu tahliye altyapısını usülüne uygun bir şekilde düzenlemesi gerekirken davacının bu yöndeki talebinin reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir.”Mahkeme kararında, Afyonkarahisar Belediyesi’nin Denizli Bölge idare Mahkemesi’ne itiraz edebileceği bildirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme