• Haberler
  • Genel
  • Azmedin, sabredin, fedakârlık yapın – Kocatepe Gazetesi

Azmedin, sabredin, fedakârlık yapın – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksek Okulu İşletme Programı’nın düzenlediği söyleşiye katılan işadamı Mehmet İşbilir, gençlere “Azmedin, sabredin, fedakârlık yapın, çalışın” tavsiyesinde bulundu Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksek Okulu İşletme Programı, Arçelik Bayisi ve işadamı Mehmet İşbilir’i konuk etti. İşbilir’in tecrübesinin öğrencilerle paylaşıldığı söyleşide İşbilir, gençlere “Azmedin, sabredin, fedakârlık yapın, çalışın” tavsiyelerinde bulundu. DİPLOMA [&hellip]

Azmedin, sabredin, fedakârlık yapın

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksek Okulu İşletme Programı’nın düzenlediği söyleşiye katılan işadamı Mehmet İşbilir, gençlere “Azmedin, sabredin, fedakârlık yapın, çalışın” tavsiyesinde bulundu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksek Okulu İşletme Programı, Arçelik Bayisi ve işadamı Mehmet İşbilir’i konuk etti. İşbilir’in tecrübesinin öğrencilerle paylaşıldığı söyleşide İşbilir, gençlere “Azmedin, sabredin, fedakârlık yapın, çalışın” tavsiyelerinde bulundu.
DİPLOMA BİR YERE
KADAR YARDIMCI OLUR
İşini sevmenin önemine dikkat çeken İşbilir, “Bazı arkadaşlarımız geliyor. İş başvurusunda bulunuyor. Biz tecrübesini soruyoruz. Mutlaka staj yapın. Okulda öğrenilenler mutlaka işinize yarayacak, ama öğrendiklerinizi uygulamanız lazım. Diploma bir yere kadar size yardımcı olur, sonrası size ait” dedi.
SABAH 8’DE DÜKKANI AÇARIM
Kendisinden örnek veren İşbilir, “Her gün sabah 6 buçuk civarı kalkar, 8’de dükkanı bizzat açarım. Bağ-Kur’dan emekliliğim olmasına rağmen çalışmaya devam ediyorum. İşinizi benimseyip fedakârlık yaparsanız, mutlaka hakkınız verilecektir” diye konuştu.
2 YIL ÖNCE
5 SINAVDA BAŞARI
Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulmayacağını hatırlatan İşbilir, şöyle devam etti:
“Mali Müşavirim ben aynı zamanda. Ticaret Lisesi mezunu olarak muhasebe bürosu açtım. O yıl da Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’ne girdim. 2000 kişi aldılar ben 50’inci girdim. O yıl muhasebe bürosu açtık. O yıllarda anarşi olayları çok fazlaydı, okula giremiyordum. İş hayatına da dalmış olmamız bizi engelledi. 2 yıl önce bir kanun çıktı. 2 yıllık yüksek okul mezunları serbest muhasebeci olmaya başlıyorlardı. Bu kaldırıldı. Bize bir hak verildi. 5 dersten imtihana girdim. Azmettim, 5 dersten imtihana girdim. Ve Mali Müşavirlik ünvanını kazandım.”
Murat ARISOY

Bakmadan Geçme