Aziz Yıldırım'ın Kökeni Neresi?

Fenerbahçe Kulübünün 32'nci Başkanı Aziz Yıldırım'ın kökeni başta Fenerbahçeliler olmak üzere futbol meraklıları tarafından araştırılıyor.

Aziz Yıldırım’ın kökeni neresi?

İNŞAAT MÜHENDİSİ İŞ İNSANIDIR

Aziz Yıldırım, 2 Kasım 1952 tarihinde dünyaya geldi. Yıldırım, iş insanı, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe’nin 332’nci Başkanıdır. İlkokul ve lise eğitimini Düzce’de tamamlayan Yıldırım, Düzce’de Hamidiyespor Kulübü’nde amatör futbol oynamıştır. Daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nden şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. NATO Altyapı ihalelerine de katılan Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir. Düzcespor Kulübünde fahri başkanlık yapmıştır.

FENERBAHÇE’NİN 32’NCİ BAŞKANIDIR

Aziz Yıldırım, 1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yönetimde görev aldı. 1991-1992 sezonunda futbol şube sorumlusu oldu. 15 Şubat 1998’de yapılan kongrede rakibi Vefa Küçük’ten bir oy fazla alarak başkan seçildi. 1998-2018 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlığını yapmış, 3 Haziran 2018 günü yapılan seçimli olağan genel kurulda rakibi Ali Koç’a karşı başkanlığı kaybetmiştir.

BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE 5’TE 5 ŞAMPİYONLUK YAŞANDI

Başkanlığı döneminde futbol takımı ile 6 lig şampiyonluğu 10 lig ikinciliği yaşamıştır. Takım, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline ve UEFA Avrupa Ligi yarı finaline Aziz Yıldırım başkanlığında ulaşmıştır. 2010-2011 sezonunda Aziz Yıldırım’ın Başkanlığında Fenerbahçe Spor Kulübü, aynı sezonda futbol, kadınlar ve erkekler basketbol, kadınlar ve erkekler voleybol branşlarında lig şampiyonu olarak, 5’te 5 şampiyonluk yaşadı. Aziz Yıldırım, Diyarbakır’ın önemli ilçelerinden Ergani’lidir.

Bakmadan Geçme