Azim ve termal turizm anlatıldı

Dinar Meslek Yüksek Okulunun hazırlamış olduğu 'Kariyer ve Kişisel Gelişim Günleri' adlı etkinlik programı ikinci günü de dolu dolu yaşandı. Birbirinden değerli İş adamları ve Akademisyenlerin katıldığı etkinlik IYAŞ salonunda başladı Program öncesi MYO öğrencileri tarafından dokunan halıların tanıtım sergisi gezildi. 1. Oturumu sunan oturum başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Ertan davet-lilere bir açılış konuşması [&hellip]

Azim ve termal turizm anlatıldı

Dinar Meslek Yüksek Okulunun hazırlamış olduğu ‘Kariyer ve Kişisel Gelişim Günleri’ adlı etkinlik programı ikinci günü de dolu dolu yaşandı. Birbirinden değerli İş adamları ve Akademisyenlerin katıldığı etkinlik IYAŞ salonunda başladı

Program öncesi MYO öğrencileri tarafından dokunan halıların tanıtım sergisi gezildi. 1. Oturumu sunan oturum başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Ertan davet-lilere bir açılış konuşması yaptıktan sonra, konuşmacıları kürsüye çağırdı. İlk olarak öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Türk Sermak Genel Müdürü Ömer Serdar İş gerekleri ile iş gören niteliklerinin uyumu bağlamında MYO’ların rolünü anlattı. Ömer Serdar; “Bu bölgenin en büyük avantajı azimdir. Burada bulunmanız demek yarınlarınız için çok önemlidir. Herkes kendi yaşamında makam mevkii sahibi olmak ister. Ama gerçek hayatta bu böyle olmaz. Normal bir elemanın bile bazı durumlarda bir mühendisten daha çok fazla para kazandığı oluyor. Yani diploma sahibi olmak her zaman çözüm yolu olmayabilir. Diploma sadece bir kimliktir. Olmak istediğiniz şeyin en iyisi olmaya çalışırsanız bunu başaracaksınız. Biz Sermak olarak gençlerimizin arkasındayız.” dedi.
Termal turizmle Türkiye’de
hep belediyeler ilgilenmiş
Seminere konuşmacı olarak katılan diğer bir konuk ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulundan Doç Dr. Mustafa Sandıkçı öğrencilere termal turizmi anlattı. Sandıkçı yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi:
“Afyon-Denizli coğrafyasının termal turizm bölgesi olmasından dolayı bu konuyu seçtim. Aranızda turizm öğrencileri de var. Turizmi on iki aya yayma çabaları şuan yapılıyor. Kış aylarında bazı turizm işletmeleri kapanmak zorunda kalıyor ve böylece eleman performansı da düşüyor. Termal turizm sağlık turizmi gibi görünse de, insanların rahatlamasına, dinlenmesine de yardımcı oluyor. Bir çok insan bu yerleri dinlenme amacı ile tercih ediyor. Son zamanlarda termal turizm işletmesi olmadığı halde SPA gibi başka hizmetler sunan işletmelerde var. Ülke-mizde termal turizm ne aşamada diyecek olursanız, Türkiye’de termal kaynaklar yıllardır kullanılmakta. 80’li yıllara kadar termal tu-rizm hamam şeklindeydi. 80’den sonra sağlık ve termal turizmi şeklinde konuşulmaya başlandı. Termal turizmle Türkiye’de hep belediyeler ilgilenmiştir. Belediyelerde bu konuda zorlanmaktadır. Ülke genelinde ise, bin 500 termal suyu vardır. Ancak bunun sadece %5’ini kullanıyoruz. İçinde bulunduğumuz coğrafya termal turizm için çok önemli bir yer. Şu an Türkiye’de 72 kaplıca ruhsatı olan işletme mevcut. Termal turizm sağlık tedavilerinde de kullanılı-yor, müşteri memnuniyeti eleman memnuniyetinden geçtiği için burada üniversite öğrencilerine çok iş düşüyor.”
Öğrencilerde
motivasyon eksikliği var
Üçüncü konuşmacı olarak kariyer gününe katılan diğer bir isim ise, hiç te yabancı değildi. 2004-2007 yılları arasında Dinar Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü Görevini yapmış Doç. Dr. Mahmut Masca MYO’ların firmalara ara eleman yetiştirmesi konularından bahsetti. Dinar’a hiçte yabancı olmayan Mahmut Masca; “Meslek Yüksek Okullar firmalara ara eleman yetiştiren okullardır. Bu tür toplantılar çok faydalı olacaktır. Öğrencileri-mizin çoğunda motivasyon eksikliği var. Öğrencilerimizin çoğu, “Biz 2 yıllık okula geldik, bizden bir şey olmaz, diplomayı alıp gideyim. Gerisi Allah Kerim” gibi düşüncelere giriyor. Bu fikir çok yanlıştır. Öğrenciler olarak önce kendinize güven duymalısınız. Çünkü öğrencilik hayatında da iş hayatında da özgüven çok önemlidir.” dedi.
Birinci Oturumun son konuşmacısı olan AKÜ Afyon Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ardahan Yamandağ ise; Türkiye’de dış ticaret açığı hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Dış ticaret açığı nasıl kapanabilir gibi konuları esas alan Yamandağ; “Türkiye’de küçük şeyler satmayla dış ticaret açığı kapanmaz” dedi. Daha çok teknolojik ve pahallı malzemelerin üretilerek dış ülkelere satılması gerektiğini söyleyen Yamandağ, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin dünyada en büyük ticaret yapan ülkesi olacağını ifade etti. Oturum sonrasında Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından konuşmacılara plaket verildi.
Sabah 10.00’da IYAŞ’ta başlayan birinci oturumun ardından ikinci oturum yine aynı yerde saat 14.00’da oturum başkanı Yrd. Doç. Dr. Kenan İlarslan’ın konuşmasıyla başladı. Yine öğrencilere yönelik seminere Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Afyonkarahisar Çevre ve Orman Müdür Vekili Mehmet Tahan, Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Koordinatörü Tuğrul Çınar konuşmacı olarak katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme