Az kalsın 60 bin lira kaptırıyordu

Afyonkarahisar'da işçi emeklisi Mehmet Aktaş, kendisini telefonla arayan dolandırıcıların iki ayrı hesabına 60 bin lira yatırdı. Polis, banka hesaplarını bloke ettirince dolandırıcılar, amaçlarına ulaşamadı Afyonkarahisar'da işçi emeklisi, 59 yaşındaki Mehmet Aktaş'ı, bir kişi telefonla aradı. Kendisinin polis olduğunu söyleyen kişi, Aktaş'ın hesabının terör örgütlerinin eline geçtiğini söyleyerek, suçsuzluğunun ispatlanması için Aktaş'a yardımcı olabileceğini söyledi. Bunun [&hellip]

Az kalsın 60 bin lira kaptırıyordu

Afyonkarahisar’da işçi emeklisi Mehmet Aktaş, kendisini telefonla arayan dolandırıcıların iki ayrı hesabına 60 bin lira yatırdı. Polis, banka hesaplarını bloke ettirince dolandırıcılar, amaçlarına ulaşamadı

Afyonkarahisar’da işçi emeklisi, 59 yaşındaki Mehmet Aktaş’ı, bir kişi telefonla aradı. Kendisinin polis olduğunu söyleyen kişi, Aktaş’ın hesabının terör örgütlerinin eline geçtiğini söyleyerek, suçsuzluğunun ispatlanması için Aktaş’a yardımcı olabileceğini söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan Mehmet Aktaş, telefonla konuşmayı sürdürdü. Telefondaki kişi Aktaş’ı, iki ayrı banka hesabına toplam 60 bin yatırması için ikna etti. Aktaş, parayı belirtilen hesaplara yatırdığı sırada, kendisine ulaşamayan oğlu Tuğrul Aktaş, 155’i arayarak ihbarda bulundu. O sırada paranın yatırıldığı bankada tesadüfen bulunan ve telsizden geçen ihbarı duyan Milli Birlik Polis Merkezi Amiri Mustafa Eroloğlu, Aktaş’ı uyardı. Banka yetkilileriyle de görüşen Eroloğlu sayesinde, para aktarılan hesaplar bloke edildi.
DÜGÜN İÇİN PARA
BİRİKTİRİYORLARDI
Olayın ardından Mehmet Aktaş, Eroloğlu’na teşekkür etti ve Milli Birlik Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu. 155’i arayan Mehmet Aktaş’ın oğlu Tuğrul Aktaş ise, polislere teşekkür etti. Tuğrul Aktaş, “Yakın zamanda düğün yapmayı planlıyordum. Bu yüzden para biriktiriyorduk. Ancak böyle bir dolandırıcılıkla karşılaştık. Polisleri aradım ve polisler sayesinde dolandırılmaktan kurtulduk” dedi.
ASAYİŞ ŞUBE’DEN
VATANDAŞLARA UYARI
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer ise dolandırıcılık konusunda vatandaşları uyardı.
Sürer, “Kadınlardan ilk olarak eşlerine ait bilgiler alınıyor. Daha sonra eşleri ile irtibat kuruluyor. Çoğu zaman da telekonferans yöntemiyle eşinin yanındaymış gibi bir imaj verilerek insanlar daha çok bir korku, panik içerisine düşürülüyor. Dolandırıcılar, bu sayede insanları kandırmak ve ikna etmek konusunda hedeflerine ulaşıyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme