• Haberler
  • Genel
  • Ayza'lı gençler önlüklerini giydi – Kocatepe Gazetesi

Ayza'lı gençler önlüklerini giydi – Kocatepe Gazetesi

Özel Ayza Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin ilk öğrencileri önlüklerini giydikten sonra ilk olarak ailelerini muayene etti Özel Ayza Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin ilk öğrencileri ilk kez önlüklerini giydi. Öğrenciler yine ilk muayenelerini kendi velileri ve yakınlarına yaptılar. Kendi velileri ve ilk muayeneleri olduğu için biraz daha dikkatli olduklarını belirten hemşir ve hemşire adaylarının heyecanlı oldukları [&hellip]

Ayza’lı gençler önlüklerini giydi

Özel Ayza Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin ilk öğrencileri önlüklerini giydikten sonra ilk olarak ailelerini muayene etti

Özel Ayza Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin ilk öğrencileri ilk kez önlüklerini giydi. Öğrenciler yine ilk muayenelerini kendi velileri ve yakınlarına yaptılar. Kendi velileri ve ilk muayeneleri olduğu için biraz daha dikkatli olduklarını belirten hemşir ve hemşire adaylarının heyecanlı oldukları gözlerinden okunuyordu.
‘SAĞLIK GÜNLERİ’ ETKİNLİĞİ
Öğrencilerin uygulama yapmaları için ‘Sağlık Günleri’ etkinliği yapılacağını belirten, Ayza Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Turan Demir, “Konu sağlık ve eğitim olduğunda biraz daha hassaslaşıyoruz. Hem eğitim hem de sağlık bizlerin geleceği açısından, ülkenin mimarisi açısından çok önemli bir kavramdır. Biz de öğrencilerimizin ilk deneyimlerini kendi aileleri ve kendi yakınları üzerinde yapmalarını istedik. Hem sonuçların gözlenmesi hem de yarın karşısına gelecek hastaların başkaları olmayacağını kendi yakınları da olabileceği düşüncesiyle sağlık günleri adı altında bir etkinlik planladık. Öğrencilerimiz bu konuda bazı uygulamalar yaparak dönem içinde öğrendikleri ateş, nabız ve tansiyon ölçme gibi basit temel sağlık ilkelerini kendi yakınları üzerinde deneyecekler” diye konuştu.
AZ ÖĞRENCİ KALİTELİ EĞİTİM
Okulu kasım ayının başında devraldıklarını belirten Demir, öğrenci sayısının önemli olmadığını, eğitim seviyesinin daha önemli olduğunu ifade etti. Demir, “Sezon başında Eylül ayında devraldığımız hocalarımız tarafından açılmış kurumumuzu biz Kasım ayının sonu itibariyle devraldık. Öncelikli olarak okulun konseptinde bir takım değişiklikler yaptık. Bilim projelerini uygulayacak şekilde 3 ana laboratuar oluşturduk. Bir de hemşirelik uyguluma laboratuarı oluşturduk. Toplam 26 dersliğimiz var. Şu an 9’uncu sınıfa kayıtlı 18 öğrencimiz var. Zaten okul kontenjanımızın tamamı da 51 kişilik. Biz bu sayıyı artırmayı düşünmüyoruz. Yani az öğrenci kaliteli eğitim gibi bir hayalimiz var. Bu hayalimizi gerçekleştirebilirsek Ayza Eğitim Kurumları’nın ilkesi her zaman kaliteli eğitim olacak” şeklinde konuştu.
AFYON’DA, 4 ÖZEL VE
9 RESMİ SML VAR
Afyonkarahisar’da 4 adet özel ve 9 adette resmi sağlık meslek lisesinin bulunduğunu söyleyen Demir, “Afyonkarahisar’da birçok dershanede 15 yıldır eğitim koordinatörlüğü yaptım. Eğitimin içersinden gelen biriyim. Olayın ticari boyutuna aslında yabancıyım. Ama eğitim alanındaki tecrübemizle bu alandaki açığı kapatacağımıza inanıyorum. Anadolu sağlık meslek liseleri açısından Afyon oldukça avantalı bir il. 4 adet özel, 9 adet resmi sağlık meslek lisemiz mevcut. Buradaki öğrencilerimizin tamamının staj yapabileceği hastanelerimiz de mevcut. Bu anlamda bölgesel olarak çok avantajlı olmak, il ekonomisi açısından da artı eğitim açısından da artı. Ama sağlık meslek liselerinin şuan ki pozisyonu açısından çok görmediğimiz şeyler var. Bunlar inşallah zaman içersinde inşallah kendi okulumuz ve diğer okullar adına çözülür diye umuyoruz” ifadesini kullandı.
AVRUPAYA GÖRE
TÜRKİYE ÇOK GERİDE
Sağlık sektörü incelemeye alındığında Türkiye’nin Avrupa’ya oranla çok geride olduğunu belirten Turan Demir, “Şimdi sağlık sektörünü Türkiye açısından değerlendirdiğimiz takdirde Avrupa’dan oldukça gerideyiz. Yani kişi başına düşen doktor oranlarına, hasta oranlarına, hemşire oranlarına baktığımızda oldukça gerideyiz. Bu sektördeki açığın önümüzdeki 50 senede kapanmayacağı çok aşikar. Ama yapılan yatırımlar ve çalışmalar bunu belki biraz daha hızlandırabilir. Sağlık meslek liseleri öncelikle ciddi bir ihtiyaç üzerine doğdu. Hastanelerde ve özel hastanelerin açılımında büyük bir boşluk oluşmuştu. Hatta bakanlığın kendi açıklaması var bununla ilgili, ‘300 bin personel açığımız var’ diye. Hemşirelik alanındaki bu açığı gidermek için, açılan sağlık meslek liselerinin süreci değerlendirirken biraz gelişi güzel açıldığını diyebiliriz” dedi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Bakmadan Geçme