• Haberler
  • Gündem
  • 'Ayyıldızlı bayrağı kendi bayrağımız gibi görüyoruz'

'Ayyıldızlı bayrağı kendi bayrağımız gibi görüyoruz'

'Doğudan Batıya Adil Bir Dünya' sloganıyla 51 ülke ve 91 şehirde gerçekleştirilen 12. Uluslar arası Öğrenci Buluşmaları Prof. Dr. Kamil Miras Külliyesi bahçesinde 27 Nisan Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi.'BİZ KARDEŞİZBİZ BİR MİLLETİZ'Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Libyalı öğrenci Huthifa İhwayw tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Okunan ayetin Türkçe mealini AKÜ Uluslar [&hellip]

“Doğudan Batıya Adil Bir Dünya” sloganıyla 51 ülke ve 91 şehirde gerçekleştirilen 12. Uluslar arası Öğrenci Buluşmaları Prof. Dr. Kamil Miras Külliyesi bahçesinde 27 Nisan Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi.
“BİZ KARDEŞİZ
BİZ BİR MİLLETİZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Libyalı öğrenci Huthifa İhwayw tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Okunan ayetin Türkçe mealini AKÜ Uluslar arası Öğrenci Topluluğu Başkanı Emre Oğuz okudu. Ardından Yemenli ve Afganistanlı öğrenciler yerel danslarından yerel kıyafetleriyle örnekler sundu. Suriyeli öğrenciler tarafından marş okunduktan sonra program açılışını Karahisar Uluslar arası Öğrenci Derneği Başkanı Osman Ziya Bilim yaptı. Dernek olarak uluslar arası öğrencilerle ilgilenen, onlara misafir öğrenci olarak bakan sivil bir yapı olduklarını belirten Bilim, “Bizim gözümüzde ülkemize gelen öğrencilerin tamamı misafirimizdir. Hedefimiz dil, din, ırk, ülke ayırımı yapmadan tüm misafir öğrencilere ev sahipliği yapmaktır. İyi ve kötü günlerinde yanlarında olma, ülkemizde bulundukları zaman zarfında sosyal çevrelerini oluşturma gayreti içindeyiz. Öğrencilerimizi mezun edip gönderirken, onlarla bir ömür boyu sürecek bir kardeşliğin temelini atmaya özen göstermekteyiz. Günümüzde Ortadoğu ve İslam Dünyası bir ateş çemberine dönüşmüş vaziyette. Gün geçmiyor ki İslam ülkeleri kendi içinde ya da diğer ülkelerle sorun yaşamasın. Doğudan batıya adil bir dünya için biz kardeşiz, biz bir milletiz.” dedi.
“TÜRKİYE’NİN İNSANI ÖZGÜN DİLİ GÜZEL”
Mezun Öğrenciler adına AKÜ Elektirik Elektronik Mühendisliği Fakültesi son sınıf öğrencisi Libyalı Mohamed Auieidi konuştu. Yurt dışında eğitim alma hayali ile geldiği Türkiye ve Afyonkarahisar’da ailesinin desteğiyle eğitimini tamamladığını belirten Auieidi, “Eğitimimi tamamladıktan sonra en büyük arzum Libya ile Türkiye ilişkileri arasında bir bağ kurmaktır. Çünkü Türkiye benim fikirlerimin değişmesinde ve gelişmesinde çok etkili bir faktör olmuştur. Tanıdığım insanlar, gördüğüm şehirler ve misafirperver tavırlar, bu ülkede bir izimin olması gerektiğini bana öğretmiştir. Türkiye’ye gelme fikri benim kafamda bazı soru işaretleri oluşturmuştu ve bu fikirler önce beni korkutmuştu. Buraya nasıl alışacağımı, dilini nasıl öğreneceğimi, insanlarla nasıl ilişki kuracağımı, en önemlisi Türkiye’nin beni ne kadar geliştireceği konusunda sorularım vardı. Fakat şimdi geriye bakıyorum da, insanları kadar özgün, dili kadar güzel bir başka ülke daha bulamazdım. Her türlü gelişime açık olması da beni başarıya götürecek adımlardan bir tanesidir.” diye konuştu.
“BİZ BİR
MİLLETİZ BİZ ÜMMETİZ”
Düşündüğü tek yerin memleketi Libya olmadığını, artık yararlı bir Libya ve Türkiye vatandaşı olabilmek için uğraşacağını vurgulayan Mohamed Auieidi, “Burada yaşamama ve eğitim almam, bana, bize desteklerini hiç esirgemeyen Türkiye Cumhuriyetine minnetlerimi bildirmeyi borç bilirim. Bu güzel memlekete yapılmış olan veya yapılmaya çalışılan her türlü olumsuz hareket ve girişimlerin karşısında durmayı şeref sayarım. Bizlerde kendimizi bu güzel memleketin birer vatandaşı gibi görüyor ve Ayyıldızlı al bayrağı kendi bayrağımız gibi görüyoruz. Bu mübarek bayrağın gölgesinde yaşamaktan onur ve şeref duyuyoruz. Allah başta güzel ülkemiz olan Türkiye’yi ve diğer Müslüman ülkeleri, her türlü kötülükten şerden korusun. Burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Doğudan batıya adil bir dünyaya, biz bir milletiz, biz ümmetiz.” şeklinde konuştu.
“ÖĞRENCİLER YABANCI DEĞİL MİSAFİR”
UDEF Başkan Yardımcısı Ebubekir Armağan, Türkiye de 203 ülkeden 150 bin civarında uluslar arası öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Bu öğrencilerin kendi ülkeleriyle Türkiye arasında gönüllü medeniyet elçileri olmalarının önemine temas eden Armağan şöyle konuştu:
“12. Uluslarası Öğrenci Buluşmaları bu yıl 1 Şubat- 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında 51 ülke, 91 şehirde UDEF olarak gerçekleştirmeye çalıştık. Bende ayağımın tozuyla Afyonkarahisar’a Endonezya’nın başkenti Jakarta’dan geldim. Orada okuyan 6 bin öğrenciden bir kısmı Türk’tür. Onların selamlarını getirdim. Bizim inancımız, medeniyet değerlerimiz ilim için yola çıkan insanlara destek olmayı öğütlemektedir. Bu nedenle ülkemize gelen öğrencilere öncelikle yabancı değil misafir tanımlaması ile yaklaşıyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

“ÇABAMIZ MİSAFİR ÖĞRENCİLERİN ARTIŞI YÖNÜNDE”  
Programın son konuşmasını AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaptı. Uluslar arası öğrenci, misafir öğrenci, yabancı öğrenci kavramının aynı anlama geldiğini belirtti. Karakaş şunları söyledi:
“Biz üniversite olarak fakültelerimizin, bölümlerimizin bünyesinde öğrenim gören öğrencilerimize misafir öğrenci statüsü ile bakıyoruz. Öğrencilerimize değer vererek bünyemizde ki sayılarının artması için çaba gösteriyoruz. AKÜ’ye yeni atanmış bir rektör olarak bir haftalık süreyi geride bıraktım. Önce ki dönemlerde eğitim öğretimden sorumlu Rektör Yardımcısı olarak misafir öğrenci statüsünde ki öğrencilerimizin her türlü sorunları ve getirdikleri önerilerle ilgilendik. Bundan sonra çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz. Üniversitemizde şu anda 490 misafir öğrencimiz bulunuyor. 53 farklı ülkeden öğrencilerimiz var. AFSÜ’de de 90 civarında misafir öğrencimizle birlikte yaklaşık 600 civarında misafir öğrencimiz var. Onların entegrasyonu için sadece üniversitemizin çabası yetmez. Bu anlamda Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneğine çok teşekkür ediyorum. Üstün gayret ve katıkları olduğunu biliyorum.” Program açılış kurdelesinin kesimi ve stant ziyaretleriyle tamamlandı.

Bakmadan Geçme