• Haberler
  • Genel
  • Ayva: Merak ettiğimiz sorularımızın cevabını bekliyoruz

Ayva: Merak ettiğimiz sorularımızın cevabını bekliyoruz

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Avya, Afyonkarahisar Belediye yönetiminin parke ve kaldırım taşları konusunda israf ettiğini, güzel bir çalışma olarak ifade ettiği Paşa Camii kavşağını geçince trafik ışıklarının sıkışıklığa sebep olduğunu, bu nedenle ışıkların iptal edilip yan yol ile sorunun çözülmesi gerektiğini söyleyerek, 'Merak ettiğimiz sorularımızın cevabını bekliyoruz' dedi   Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez [&hellip]

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Avya, Afyonkarahisar Belediye yönetiminin parke ve kaldırım taşları konusunda israf ettiğini, güzel bir çalışma olarak ifade ettiği Paşa Camii kavşağını geçince trafik ışıklarının sıkışıklığa sebep olduğunu, bu nedenle ışıkların iptal edilip yan yol ile sorunun çözülmesi gerektiğini söyleyerek, “Merak ettiğimiz sorularımızın cevabını bekliyoruz” dedi

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi.
“İDDİA ETMEDİK İNANMAYAN YERİNDE İNCELEYEBİLİR”
Geçen hafta açıkladığı parke ve kaldırım taşları konusunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in bir canlı yayında “Arkadaşlar konuşmak için konuşuyor.” dediğini dile getiren Ayva, “Merak ettiğimiz sorularımızın cevabını bekliyoruz. Parke ve kaldırım taşlarının stoklandığı Afyonkarahisar da kaç tane yer var? Buraların girişi ve görevlisi olması gerekmez mi? Stoklama veya depo alanı için kullanılan yer içeresinde pislik, çöp bulunur mu? Konu kamu malının kullanımı olduğunda milletin vergileri ile yapılan israf olduğunda biz kimseye yaptığın doğrudur diyemeyiz. Biz bunu iddia etmedik. Bizzat yerinden sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak Afyonkarahisar halkına bunu ulaştırdık. Aynı gün içerisinde 2 tane canlı video çekerek Afyonkarahisar halkı için bunun bilinmesini sağladık. İnanmayan bizzat gidip yerinde inceleyebilir.” dedi.
“PAŞA CAMİİ KAVŞAK ÇALIŞMASI GÜZEL OLDU
YAN YOL İHTİYAÇ”
“Diğer yandan yapılan su ve ulaşım ücretlerine gelen yüzde 10 zam burada ki parke taşları değerlendirilmiş olsaydı zam yapmaya ihtiyaç kalmayacaktı.” diyen Ayva, “İlimizde acil yapılması gerekenlerin başında trafik lambalarının dengesiz ayarlanmalarından dolayı gerçekleşen trafik sıkışıklığıdır. Bu durum zaman kaybı ve enerji israfına sebep oluyor. Bunun bir an önce giderilmesi gerekir. Paşa Camisinin orda kavşak çalışması güzel oldu teşekkür ederiz. Ama bu kavşağı geçince olan trafik ışıkları sıkışıklığa sebep olduğundan dolayı iptal edilip yan yol bulunarak çözüm bulunması gerekir. Asfaltlara yapılan tamir çalışmaları hatalı yapıldığından milli servetimiz olan araçlarımıza zarar vermektedir. Bu tamiratların daha dikkatli ve kuralına uygun yapılması insanlarımız için faydalı olacaktır.” diye konuştu.
“BAŞIBOŞ HAYVANLARDAN BİRİNİN ZARAR VERMESİ Mİ BEKLENİYOR?”
Afyonkarahisar Belediye yönetiminin sokak hayvanlarıyla ilgilenmediğini ileri süren Ayva, “Sokak hayvanları için kısırlaştırma çalışması Sayın Mehmet Zeybek göreve geldiğinden bu yana yapılmadı. Yapılmış olsa hayvanların kulağında küpe olması gerekir. İllede bu hayvanların birini ısırması, zarar vermesini bekliyor arkadaşlar? Bunların kontrolü yapılsa, yardıma muhtaç olanlar varsa bunların Belediye barınağına götürülmesi gerekmez mi? Zafer Meydanı, Demirciler içi, Anıtpark Meydanı, İmaret ve Yeşil Cami de bulunan başı boş hayvanlardan bahsediyoruz.” şeklinde konuştu.
“GÜNLÜK HAYATTA EN ÇOK DUYULAN KELİME ZAM OLDU”
Sert bir kışın kapıda olduğunu belirten Ayva sözlerini şöyle sürdürdü: “Sert bir kış bizi bekliyor. Henüz kış başlamadan doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar da bu kışın zorlu geçeceğinin habercisi gibi. Artık günlük hayatta en çok duyduğumuz kelime zam oldu. Sadece Ekim ayı içerisinde doğalgaz ve akaryakıt ürünlerine ondan fazla zam geldi. 29 kuruş, 44 kuruş, 35 kuruş. Hepsi de peş peşe. Son 2 yılda Avrupa ülkeleri içinde doğalgaz fiyatına en fazla zam yapan ülke açık ara Türkiye olmuş. En yakın rakibimize bile zam konusunda 3,5 kat fark atmışız. Son 2 yılda Avrupa ülkeleri içinde elektrik fiyatına en fazla zam yapan ülke açık ara yine Türkiye olmuş. En yakın rakibimize burada da iki kat fark atmışız.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme