AYTAM'ın yeni dönem kararları açıklandı

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi, yeni çalışma dönemine ilişkin kararları açıkladı. Buna göre AYTAM'ın periyodik toplantıları Ekim ile Mayıs ayları arasında, ayın ikinci Cumartesi günlerinde yapılacak Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi'nin yeni çalışma dönemiyle ilgili kararları açıklandı. Alınan kararlara göre aylık periyodik toplantılar, her yıl Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarının ikinci [&hellip]

AYTAM’ın yeni dönem kararları açıklandı

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi, yeni çalışma dönemine ilişkin kararları açıkladı. Buna göre AYTAM’ın periyodik toplantıları Ekim ile Mayıs ayları arasında, ayın ikinci Cumartesi günlerinde yapılacak

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi’nin yeni çalışma dönemiyle ilgili kararları açıklandı. Alınan kararlara göre aylık periyodik toplantılar, her yıl Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarının ikinci Cumartesi akşamı saat 19.30’da önceden bildirilen gündeme uygun olarak yapılacak. Ancak her yıl Ekim ayında yapılacak toplantıda AYTAM’ın geçmiş faaliyetleri değerlendirilecek, gelecek dönemin faaliyetleri hakkında kararlar alınacak ve Yeni Yürütme Kurulu ve yeni Çalışma Grupları belirlenecek.
Her yıl 25-30 Ağustos tarihlerinde Zafer Haftası ile ilgili gündem ve etkinliği içeren özel bir toplantı daha yapılacak.
AYTAM Evi, Pazartesi günleri hariç diğer günler saat 10:00 – 18:00 arası açık tutulacak.
Ayrıca Büyük Zafer’in 90. Yılı dolayısıyla resmi-özel kurum ve kuruluşların etkinliklerine katılmakla birlikte AYTAM olarak özgün, etkili ve kalıcı eser ve çalışmaların yapılmasına, bu konuda AYTAM üyelerinin önerilerinin alınıp e-posta grubunda tartışılarak, olgunlaştırılmasına karar verildi
Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde yürütülen tarih çalışmaları da AYTAM’ın kararları arasına girdi. Buna göre Afyon Kocatepe Üniversitesinde gerçekleştirilen ve halen yürütülmekte olan AYTAM’ın ilgi alanlarına giren ve Afyonkarahisar ile ilgili bilimsel çalışmaların aylık periyodik toplantılar kapsamında sunumlarının organize edilmesi ve AYTAM evinde bu konularda sohbet toplantıları düzenlenmesine karar verildi. Bu kapsamda AYTAM Yürütme Kurulu Üyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Doç.Dr. Ahmet Altıntaş’ın “Milli Mücadele’de Afyonkarahisar”, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Zelkif Polat’ın Doktora Tezi “Afyonkarahisar’da Ermeniler”, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Yrd. Doç.Dr. Mehmet Sarı’nın “Afyonkarahisar Tarihi, Kültürü ve Edebiyatı”, çalışmaları ile ilgili toplantılar ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Karahisar-ı Sahip Salnameleri ve Şer’iye Sicilleri üzerinde çalışan olan akademisyenlerin sunumlarına yer verilmesi kararlaştırıldı.
Üniversite dışındaki araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen ve AYTAM’ın ilgi alanlarına giren ve Afyonkarahisar ile ilgili çalışmaların da aylık periyodik toplantılar kapsamında sunumlarının organize edilmesi ve AYTAM evinde bu konularda sohbet toplantıları düzenlenmesine karar veril-miştir. . Bu kapsamda İl Kültür Müdürü Lokman Derya Solmaz’ın “Mevlevilik ve Afyon Yangını” ile ilgili çalışmaları hakkında, yakın dönem Afyonkarahisar basınının tanınmış isimlerinden ve Afyonkarahisar tarihinin önemli şahsiyetlerinden merhum Behçetoğlu Muzaffer Görktan, Saadettin Aygen, Osman Attila, İrfan Ünver Nasrattınoğlu hakkında sunumlar ile eserlerinin tanıtılmasına karar verildi.
Kasım ayında Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılacak olan “Ahmet Şemseddin Karahisari’yi Anma Etkinliklerine AYTAM olarak bir sergi ile katılmaya karar verildi. Afyonkarahisar Bu konuda Minyatür Sanatçısı Ömer Faruk Atabek’in eserlerinden seçmelerin sergilenmesi konusunda girişimlerde bulunmak üzere Mustafa Mühsürler, Kamil Ay ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu görev aldılar.
Kent bilincinin geliştirilmesi amacıyla eğitim kurumları ve diğer katılımcılarla birlikte Avrupa Birliği Projelerinin hazırlanmasına bu konuda Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu’nun görevlendirilmesine karar verildi. Bu kapsamda ilköğretim öğrencilerinin aile büyükleri ile görüşerek aile tarihini yazmaları, dede/nine-torun işbirliğinde eski oyuncakların bulunması, yapılması, anlatılması, şeklinde projeler üretilmesi ve başkaca projeler konusunun e-posta grubunda tartışılıp olgunlaştırılmasına kararlaştırıldı.
Özellikle Afyonkarahisar ili ve ilçelerinde AYTAM’ın amaç ve konuları ile bağdaşır sivil toplum örgütleri ile sıkı ilişkiler kurulması, onlara ziyaretlerde bulunulması, ortak çalışma, toplantı ve etkinlikler düzenlenmesi öngörüldü. Bu kapsamda özellikle yaz döneminde gezi ve ziyaretler yapılması ilk etapta Bolvadin’de Muharrem Bayar ve oluşturduğu müzenin ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.
Yeni baskısı yapılmayan ve unutulmaya yüz tutmuş olan özellikle Saadettin Aygen’in eserleri ile Osman Attila’nın “Afyonkarahisar Türküleri” kitabının ve başkaca eserlerin yeni basımlarının yapılması konusunda çalışma ve girişimlerde bulunulmasına karar verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme