AYTAM'da hamurişi keyfi – Kocatepe Gazetesi

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle birlikte evlerimizde tatlı bir telaş var. Tarhana yapma, Hamuraşı kesme, bulgur çektirme, sebze kurutma gibi adetlerimiz Afyonkarahisar'ımızda hâlâ yaşıyor Köylerde aile üyelerinin hep birlikte yaptığı bu işler şehir merkezinde mahalle komşularının bir araya gelmesiyle yapılıyor.Afyonkarahisar'ın tarihi semtlerinden Yukarıpazar'da yeralan ve değişik etkinliklerle vatandaşları bir araya getiren AYTAM'da geçtiğimiz günlerde böyle bir [&hellip]

AYTAM’da hamurişi keyfi

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle birlikte evlerimizde tatlı bir telaş var. Tarhana yapma, Hamuraşı kesme, bulgur çektirme, sebze kurutma gibi adetlerimiz Afyonkarahisar’ımızda hâlâ yaşıyor

Köylerde aile üyelerinin hep birlikte yaptığı bu işler şehir merkezinde mahalle komşularının bir araya gelmesiyle yapılıyor.
Afyonkarahisar’ın tarihi semtlerinden Yukarıpazar’da yeralan ve değişik etkinliklerle vatandaşları bir araya getiren AYTAM’da geçtiğimiz günlerde böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Mahallenin hanımları ve AYTAM üyesi bayanlar bir araya gelerek Afyonkarahisar’ın geleneksel ev lezzetlerinden “Hamuraşı” kestiler.Kesilen hamuraşı AYTAM’ın odalarında kurumaya bırakıldı.Günün sonunda kendi kestikleri hamuraşının tadına bakan bayanlar makarnanın hamuraşının yerini tutmadığı konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.

Bakmadan Geçme