• Haberler
  • Genel
  • AYTAM'da Büyük Taarruz'un 90.yıldönümü heyecanı

AYTAM'da Büyük Taarruz'un 90.yıldönümü heyecanı

2012 yılının 25-30 Ağustos günlerinin Büyük Taarruz'un 90'ıncı yıldönümü nedeniyle büyük önem taşıdığı noktasında hemfikir olan AYTAM üyeleri şimdiden büyük Zafer'in ruhuna uygun etkinlik için fikirler üretmeye başladı Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi (AYTAM) evinde sonuncusu Nisan ayında Adine Pilavı etkinliği ile yapılan toplantının ardından gönüllüler yeni dönem için bir araya geldi. AYTAM kurucularından Av. [&hellip]

AYTAM’da Büyük Taarruz’un 90.yıldönümü heyecanı

2012 yılının 25-30 Ağustos günlerinin Büyük Taarruz’un 90’ıncı yıldönümü nedeniyle büyük önem taşıdığı noktasında hemfikir olan AYTAM üyeleri şimdiden büyük Zafer’in ruhuna uygun etkinlik için fikirler üretmeye başladı

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi (AYTAM) evinde sonuncusu Nisan ayında Adine Pilavı etkinliği ile yapılan toplantının ardından gönüllüler yeni dönem için bir araya geldi. AYTAM kurucularından Av. Kadir Daylık, geçmişte yapılanların anımsandığını, değerlendirildiğini gelecek dönemde yapılabilecek çalışmalar konusunun konuşulacağını söyledi. Daylık, AYTAM toplantılarının her ayın ikinci Cumartesi günü yapıldığını dile getirdi. Bu periyodu hiçbir zaman aksatmak istemediklerini ifade eden Kadir Daylık, beş aylık aradan sonra AYTAM üyelerinin kaldıkları yerden devam edeceklerini bildirdi.
Periyot Ekim-Mayıs ayları
Yeni dönem AYTAM toplantısında geçmiş toplantılara katılan kişiler ve konuşulan konular ilk etapta gözden geçirildi. Toplantıların kayıt altına alınmasına ihtiyaç duyulduğu gündeme geldi. Bundan sonra yapılacak olan toplantıların Mayıs ve Ekim ayları arasında saat 19.30’da başlaması uygun görüldü. AYTAM için yeni çalışma dönemi Ekim ayında başlayıp bir yıllık çalışma programı düzenlenecek. Ağustos ayının son haftasının Zafer Haftası olduğu Büyük Taarruz’un 90. Yıldönümünün bu nedenle büyük önem taşıdığına dikkat çekilen toplantıda 26 Ağustos’ta AYTAM üyelerinin mutlak surette bir araya gelmeleri gerektiği konuşuldu. Özelikle gelecek yıl 90. yıldönümü kutlanacak olan Büyük Taarruz’un yıldönümün bu ruha layık idrak edilmesi gerektiği belirtildi.
Halkın katılımı şart
AYTAM üyelerinden AKÜ Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Zafer Haftası’nda 90. yıldönümünün idrak edileceğini bu nedenle bu zafer kutlamalarının son derece önemli ve özel olduğuna temas etti. Kadir Daylık, 25-30 Ağustos tarihleri arasında her yıl özel gündemli bir toplantı yapma kararı olan AYTAM üyeleri varlık nedenleri olan yerel tarih topluluğu olarak Milli Mücadelenin 90. Yıldönümünün çok büyük önem arz ettiği kaydedildi. Kadir Daylık; “Bu önemli dönemeç belki biraz daha AYTAM olarak bizim kendimizi kanıtlama ve ortaya çıkarmamızda bir yol olacak. Kalıcı özel özgün bir etkinlik yapmamız lazım. “diye konuştu. Yüksek Mimar Mahmut Ülker Abi, çocukluğunda yaşadığı zafer haftası kutlamalarında ki coşku ve dinamizme dikkat çekti. Kurtuluş Savaşı’na katkıda bulunan ve tanıklık eden isimlerle etkinliklerin kutlandığını söyleyen Abi, anılar tazelendiğinde çok farklı fikirlerin ortaya çıkacağını ve halk katılımının önemine işaret etti. AYTAM’ın yeni dönem toplantısına; Yüksek Mimar Mahmut Ülker Abi, Arkeolog Ahmet İlaslı, Alan Klavuzu Hasan Özpunar, Serbest Meslek sahibi Mustafa Mühsürler, Muhasebeci M. Ünal Taşpınar, Reklamcı Münevver Çarkgil Aksoy, Makine Mühendisi Akif Saklıca, Bankacı Musa Bursalı, Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Selek, Öğrenci Bahar Taşpınar, Öğretim Üyesi Ahmet Altıntaş, Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Memur Hasan Tahsin Günek, Serbest Meslek Sahibi Tufan Özgünlü, Emekli İ. Ertuğrul Akbaş, Emekli Zuhal Selek, Emekli Aykut Sığındık, işadamı Kamil Ay, Av. Kadir Daylık katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme