Ayşenur Ezgi Eygi, Kimdir ve Nerelidir?

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin kim ve nereli olduğu merak ediliyor. Peki, Ayşenur Ezgi Eygi, nerelidir ve kimdir?

26 yaşındaki Psikolog Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümü büyük üzüntüye neden oldu. İşte, merhum Eygi'nin hayatı hakkındaki detaylar…

26 YAŞINDA KATLEDİLDİ
Nablus yakınlarındaki Beyta beldesinde İsrail askerleri tarafından başına ateş edilerek öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, genç yaşta katledildi. Eygi’nin ölümünden sonra İsrail ordusundan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Beyta bölgesinde güçlerimize taş atan ve onlar için tehdit oluşturan şiddet eylemlerinin ana kışkırtıcısına güçlerimiz ateşle karşılık verdi.” 1998 yılında Antalya'da dünyaya gelen ve aslen Nazillili olan Ayşenur Ezgi Eygi ailesi ile birlikte ABD’ye gitti. Anne ve babasını ayrılan Eygi, ABD'deki West Seattle Lisesi ve Washington Üniversitesi'nde eğitim hayatını tamamladı. Psikoloji okuyan Eygi, Orta Doğu Dilleri ve Kültürleri yan dalı mezunu, Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) üyesiydi.

İSRAİL ORDUSUNUN ÖLDÜRDÜĞÜ 3. ISM GÖNÜLLÜSÜYDÜ
Ayşenur Ezgi Eygi, Filistinli çiftçileri, işgallerden ve yerleşimcilerin ihlalinden korumak ve desteklemek için Faz3a kampanyasında gönüllü olarak yer alıyordu. Eylül ayından beri Batı Şeria'da 'Faz3a' kampanyasına destek olan Eygü, Filistinli çiftçileri koruma kampanyasının bir parçası olarak Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde (ISM) gönüllü olarak çalışıyordu. Eygi, İsrail ordusu tarafından öldürülen üçüncü ISM gönüllüsü oldu. Keskin nişancı tarafından başından vurulan Eygi, hastaneye tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bakmadan Geçme