• Haberler
  • Genel
  • “Aynı şehrin, ülkenin insanları kavga etmemeli”

“Aynı şehrin, ülkenin insanları kavga etmemeli”

Sinanpaşa İlçesi’nde 27 Ağustos İlköğretim Okulu’nun yapımı tamamlanan spor solonunun acılışını gerçekleştiren Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar ile Türkiye genelinde yaptığı çalışmaları anlattı Sinanpaşa İlçesi’nde 27 Ağustos İlköğretim Okulu’nun bahçesine yapılan spor salonunun açılışında Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinanpaşalılar’ın büyük ilgisiyle karşılandı. Okul bahçesinde toplananların tek tek [&hellip]

"Aynı şehrin, ülkenin insanları kavga etmemeli"

Sinanpaşa İlçesi’nde 27 Ağustos İlköğretim Okulu’nun yapımı tamamlanan spor solonunun acılışını gerçekleştiren Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar ile Türkiye genelinde yaptığı çalışmaları anlattı

Sinanpaşa İlçesi’nde 27 Ağustos İlköğretim Okulu’nun bahçesine yapılan spor salonunun açılışında Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinanpaşalılar’ın büyük ilgisiyle karşılandı. Okul bahçesinde toplananların tek tek elini sıkan Bakan Veysel Eroğlu, ilköğretim okulu öğrencilerini de başlarını okşayarak sevdi. Halk oyunlarını büyük ilgiyle izleyen Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar türkülerine de eşlik etti. Hükümetin icraatlerina değinen Eroğlu, Türkiye’nin AKP hükümetiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüzde 20 silah ihtiyacını karşıladığını günlerin geride kaldığını ifade etti. Türkiye’nin yüzde 60 oranında kendi silah ihtiyacını karşılama noktasına ulaştığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Kendi tankımızı, kendi uçağımızı silahımızı yapıyoruz, yapacağız. Yakında dışarıdan silah alır ülke olmaktan çok, silah satan ülke konumuna geleceğiz. Türkiye her alanda gelişiyor. Türkiye her alanda öncü, lider oluyor” dedi.
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Afyonkarahisar ile Türkiye genelinde yaptığı çalışmaları da anlatan Bakan Veysel Eroğlu, Nuh ile Taşoluk beldeleri arasında su sorunu nedeniyle yaşanan sıkıntıya da değindi. Su sorunu yüzünden iki beldenin kavgalı, düşman konumuna düştüğünü duyunca bölgedeki su sorunun hemen çözülmesinin talimatını verdiğini vurgulayan Eroğlu, aynı şehrin, ülkenin insanlarının su da dahil olmak üzere hiç bir şey için kavga etmemesi gerektiğni söyledi. Eroğlu’nun konuşma yaptığı kürsünün karşısında, okulun çatısına çıkarak ‘Taşoluk – Nuh kasabalarının dostluğuna vesile olmanızdan dolayı şükranlarımızı sunarız’ pankart açan gençlere selam vererek, “siz kavga etmeyin ben barajdan sonra oraya mesire alanı da yapacağım. Yeter ki kardeşlik, dostluk olsun” diye seslendi. Eroğlu, gençlerden iki belde arasında bir daha kava yaşanmayacağının da sözünü aldı .
Spor salonunun açılışını gerçekleştiren Bakan Veysel Eroğlu, açılış sonrası ilk basketi atmak için topu eline aldı. İlk 6 denemesinde topu çemberden geçirmeyi başaramayan Eroğlu, zıplayarak yaptığı 7’inci atışı potadan geçirmeyi başardı. Basket atışı sonrası okul bahçesine ağaç da diken Eroğlu, ağacı elleriyle okşayarak sevdi. Ağaçların sevildiği zaman daha uzun yaşadığını, daha hızlı büyüdüğünü kaydeden Eroğlu, ağaçların canlı olduğunu hatırlatarak, kendilerine gösterilen sevgiyi hissettiklerini söyledi. Ağaca can suyunu da veren Eroğlu’na katkılarından dolayı üzerinde resmi bulunan teşekkür tabağı hediye edildi. Eroğlu, daha sonra Dazkırı Alkim İlköğretim Okulu ile partisinin seçim bürosunu açmak üzere Afyonkarahisar’ın Dazkırı İlçesi’ne doğru hareket etti.

Bakmadan Geçme