Aynı kazada bir asker şehit, diğeri değil

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 19 Ocak 2011’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Er Özgür Güven’in şehit sayıldığını, Jandarma Er İsmail Saygılı’nın ise şehit sayılmadığını belirtti Adıyaman’ın Gölbaşı-Yarımkaya Köyü Mevkii’nde iki yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden iki askerden birisi şehit sayılırken, diğeri şehit [&hellip]

Aynı kazada bir asker şehit, diğeri değil

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 19 Ocak 2011’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Er Özgür Güven’in şehit sayıldığını, Jandarma Er İsmail Saygılı’nın ise şehit sayılmadığını belirtti

Adıyaman’ın Gölbaşı-Yarımkaya Köyü Mevkii’nde iki yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden iki askerden birisi şehit sayılırken, diğeri şehit sayılmadı. 19 Ocak 2011’de Adayıman Jandarma Komutanlığı’na ait askeri araç, Gölbaşı-Yarımkaya Köyü Mevkii’nde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Atış eğitimi alacak askerleri taşıyan araçta bulunan Jandarma Er Özgür Güven ile Jandarma Er İsmail Saygılı, hayatını kaybetti. Kazanın ardından her iki askerin aileleri de idari yargıda dava açarak, çocuklarının şehit sayılmasını istedi.
KOMİSYON REDDETTİ
Jandarma Genel Komutanlığı Nakdi Tazminat Komisyonu, her iki askerin şehit sayılmasını ve ailelerine tazminat verilmesini reddetti.
Jandarma Er İsmail Saygılı’nın ailesi, Komisyon’un raporunun reddi istemiyle Ankara 4’ncü İdare Mahkemesi’ne başvururken, Jandarma Er Özgür Güven’in ailesi de Ankara 8’inci İdare Mahkemesi’ne müracaat etti. Ankara 4’üncü İdare Mahkemesi’nin kararına göre İsmail Saygılı, davanın Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde görülmesi gerekçesiyle şehit sayılmadı. Ankara Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Üçüncü Daire Başkanlığı da İsmail Saygılı’nın şehit olmadığını kararlaştırdı. Ancak 8’inci Ankara İdare Mahkemesi, Özgür Güven’in şehit sayılması yönünde oyçokluğuyla karar verdi.
ŞEHADET
BERATI VAR AMA…
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, bu durumun bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Kumartaşlı, dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek “Dönemin Jandarma Genel Komutanı, şimdiki Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Necdet Özel’in imzasıyla şehitlik taziyesi gönderilmiş. Yine Cumhurbaşkanı ve Başbakan imzalarıyla şehitlik nedeniyle taziye gönderilmiş. Ayrıca İsmail Saygılı için Şehadet Belgesi düzenlenmiş. Aynı olayda bir askerimiz şehit sayılırken, diğer askerimiz şehit sayılmıyor. Bu adaletsizlik giderilmeli” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme