‘Aynı binada çalışmaya devam edeceğiz’

Akgün ve Yemenici 'Paylaşılamayan Bina' hakkında ortak basın toplantısı düzenledi Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Lütfi Akgün ile İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici geçtiğimiz günlerde yerel basında çıkan 'Paylaşılamayan Bina' başlıklı haber ile ilgili olarak ortak basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleşen toplantıda ilk olarak Halk Sağlığı [&hellip]

http://m.kocatepegazetesi.com/

Akgün ve Yemenici “Paylaşılamayan Bina” hakkında ortak basın toplantısı düzenledi

Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Lütfi Akgün ile İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici geçtiğimiz günlerde yerel basında çıkan “Paylaşılamayan Bina” başlıklı haber ile ilgili olarak ortak basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleşen toplantıda ilk olarak Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Lütfi Akgün söz aldı. Halk Sağlığı Müdürü Akgün, hem halk sağlığı kurumunun hem de Sağlık Müdürlüğünün halen aynı binada faaliyetlerine devam ettiklerini ve devam etmek zorunda olduklarını belirtti. Ancak bu zorunluluğun herhangi bir olumsuzluk teşkil etmediğini ve işbirliği içerisinde çalıştıklarına dikkat çeken Uz. Dr. Akgün; “Bugün keşke burada, basında yer alan olumsuz bir haber üzerine değil de sağlık alanında yapılan ve yapılacak güzel gelişmeler üzerine bir araya gelseydik, sizleri de bu konularla meşgul etseydik. Bu anlamda ben sizlerden özür diliyorum. Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren ancak birbirinden bağımsız 2 farklı kurumdur. Kurumlardan herhangi birinin de bir yere gitmesi mümkün değildir. Halk Sağlığı Kurumu ilk kurulduğunda Göğüs Hastanesine taşınması planlanmıştı. Ancak Göğüs Hastanesinde yapılan bir takım incelemelerin ardından kamu yararı da gözetilerek bu taşınmanın uygun olmadığını gördük. Göğüs Hastane-sinin Yeni Devlet Hastanesine katılmasıyla birlikte Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yeniden planlama yapılacaktır. Bu süre içinde de aynı binada çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
HALK SAĞLIĞININ GÖREV
ALANI ÇOK GENİŞ
İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici konuşmasına başlarken vatandaşların ve basın mensuplarının Regaip Kandillerini kutladı. Dr. Yemenici basında yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını ve kendisinin çok üzüldüğünü söyledi. Kendisinin 3 buçuk yıldır Afyonkarahisar’da görev yaptığını ve önceliğinin hiçbir zaman oturacakları yerin olmadığını ifade eden Yemenici; “Önceliğimiz her zaman 1. Sınıf sağlık hizmeti sunmak oldu” dedi. Yemenici; “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından ilimiz bünyesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü Kurulmuştur. Bu kurumun başına da Lütfi Akgün getirilmiştir. Bakanlık her iki kurumunda görev tanımlarını, yetki alanlarını belirledi. Halk Sağlığının görev alanı çok geniş. Önümüzdeki günlerde Hastaneler Birliği Kurumu da kurulacak. Sağlık Müdürlüğü bu 3 kurumun koordinasyonundan sorumlu olacak. Bakanlığın il temsilcisi, Valiliğin sağlık müşaviri konumunda çalışacak. Bizim gündemimizde bu haberde bahsi geçen mevzular bulunmuyor. Bizde hizmet esastır. Ne Sağlık Müdürlüğünün ne de Halk Sağlığı Müdürlüğünün alan paylaşımı gündeme gelmedi. Sağlık kurumlarımızda yapılacak işler devam ederken bizlerin bu konularla meşgul olmamız mümkün değil. Göğüs Hastanesinin taşınmasından sonra değerlendireceğimiz bir mevzudur” ifadelerini kullandı.
BAKANLIĞIMIZIN
TASARRUFUNU
BEKLİYORUZ
Basının boşalan hastane binalarının nasıl değerlendirileceği konusundaki sorusunu da yanıtlayan Yemenici, 2014 yılı sonunda Afyonkarahisar merkez ve ilçelerde dâhil olmak üzere hastanelerin kaliteli yatak anlamında ve tıbbi donanım konusunda son derece modern hale geleceğini açıkladı. Yemenici; “Eski Kocatepe Devlet Hastanesi halen boş olarak duruyor. Bu bina ile ilgili olarak Bakanlığımızın tasarrufunu bekliyoruz. Eski Devlet Hastanesi ile ilgili bir takım planlamalar içerisindeyiz. Hastanesin tarihi Cumhuriyet binasına Ağız Diş Sağlığı Merkezini taşıyacağız. Anıtlar Yüksek Kurulu projeyi istedi. Bu konuyla ilgili ihaleye çıkıldı ve projesi halen çiziliyor. Yine eski Devlet Hastanesinin başhekimlik ve acil kısmı tadilattan geçiriliyor ve işleri biter bitmez Çocuk Hastanesinin bir kısmı buraya taşınacak. Çocuk ve yetişkin çocuk bölümünün taşınmasıyla Çocuk ve Doğum evini de rahatlatmış olacağız” dedi. Sağlık Müdürü Yemenici tüm bu planlamalar yapılırken vatandaşın en iyi şekilde yararlanması düşünülerek hareket ettiğini de sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme