• Haberler
  • Genel
  • Aygün kardeşlerin cenazeleri 940 gün sonra defnedildi

Aygün kardeşlerin cenazeleri 940 gün sonra defnedildi

Belçika’daki yaşayan Aygün ailesinin 2 buçuk yıl önce cinayete kurban giden evlatları Uğur ve Süleyman Aygün memleketleri Afyonkaranisar’da defnedildi Belçika’nın Flaman bölgesindeki Meulebeke kasabasında 2010 yılında işlenen cinayette hayatını kaybettikten sonra cenazeleri 937 gün morgda tutulan Uğur Aygün (32) ile Süleyman Aygün (33) kardeşlerin cenazeleri, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Güveççi köyünde toprağa verildi. HAVA YOLUYLA [&hellip]

Aygün kardeşlerin cenazeleri 940 gün sonra defnedildi

Belçika’daki yaşayan Aygün ailesinin 2 buçuk yıl önce cinayete kurban giden evlatları Uğur ve Süleyman Aygün memleketleri Afyonkaranisar’da defnedildi

Belçika’nın Flaman bölgesindeki Meulebeke kasabasında 2010 yılında işlenen cinayette hayatını kaybettikten sonra cenazeleri 937 gün morgda tutulan Uğur Aygün (32) ile Süleyman Aygün (33) kardeşlerin cenazeleri, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Güveççi köyünde toprağa verildi.
HAVA YOLUYLA ESKİŞEHİR’E GELDİ
Türk Hava Yolları’nın Brüksel-Eskişehir seferini yapan tarifeli uçağıyla Anadolu Üniversitesi Havaalanı’na getirilen Aygün kardeşlerin cenazeleri, Emirdağ Belediyesi tarafından tahsis edilen ambulansa yerleştirildi. Ambulansla Güveççi Köyü Camii’ne getirilen Aygün kardeşlerin cenaze namazı öğle namazına müteakkip kılındı.
ÖLENLER MASUM
Müslümanlık inancında Hz. Muhammed’in gurbette ölenlerin de şehit sayıldığı anlatan Kütahya Merkez Ali Paşa Camii Uzman İmam Hatip Şükrü Uymaz, ölen Aygün kardeşlerin hunharca katledildiğini ifade etti. Aygün kardeşlerin cinayete kurban gitmesi sebebiyle cennete gideceğini söyleyen İmam Aygün, Ölenlerin masum olduğunu, cinayeti işleyenlerin ise ebedi cehenneme gideceğini vurguladı.
BAŞBAKANLIK YURTDIŞI TÜRKLER BAŞKAN YARDIMCISI DA KATILDI
Güveççi Köyü Camii önünde kılınan cenaze namazına Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Gürsel Dönmez de katıldı. Cenazede kadınlar da erkeklerin sağ tarafında ve arkasında saf tuttu. Cenaze namazı sonrası köy mezarlığına kadar Güveççiciler’in omuzlarında taşınan cenazeler daha sonra yan yana defnedildi. Cenaze boyu Aygün kardeşlerin yakınları göz yaşı dökerken tabutların taşınması ve defnedilmesi sırasında anne Naciye Aygün ve kız kardeş Hatice Elmalı tabutları okşadı. Cenazede ölen Aygün kardeşlerin yetim kalan çocukları da babalarının tabutlarının ardından yürüdüler.
BELÇİKALI SAVCILAR
KÖYDE İNCELEME YAPMIŞTI
Defnedilme sırasında tabutları da öpen kız kardeş Elmalı ve anne Aygün, defin sonrası mezarları kırmızı ve beyaz güllerle donattılar. Mezar toprağını uzun uzun okşayan anne Aygün, mezar başında ağıt yaktı. Cenazelerin 3 yıldır gelmemesi eleştiren Muhtar Nuri Karakoç, Belçikalı savcıların 1 yıl önce köye gelip inceleme yaptığını açıkladı. Belçikalı savcıların o dönemde cenazeleri kısa süre içinde gönderebileceklerini anlattıklarını vurgulayan Karakoç, “Bize cenazelerin teslim edilmemesinin sebebi olarak cenazelerin başına yolculuk sırasında bir şey gelmesi halinde Belçika devletinin sorumluluk almamak istemesi belirtilmişti” dedi.
Aygün kardeşleri çocukluktan beri tanıdığını anlatan Belçika’daki komşuları Ramazan Kavak ise, “Cenazeleri alamadıkların dolayı aile 3 yıldır perişandı. Bu olay sadece Belçika’da değil tüm Avrupa’da yaşayan Türklerin psikolojisini bozdu.” şeklinde konuştu.
BU ZULMÜ İNSAN HAKLARI
MAHKEMESİNE TAŞIYACAĞIM
Belçika’nın Flaman bölgesi Meulebeke kentinde öldürülen çocuklarının cenazelerini 940 günün sonunda defneden acılı baba Vahit Aygün, çocuklarının cenazesini 3 yıl alamamasının büyük zulüm olduğunu söyledi. Bir çok olayda hatta faali meçhul cinayetlerde bile cenazelerin 2-3 gün içinde teslim edildiğini vurgulan acılı baba Aygün, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağını ifade etti. Çocukları Uğur (32) ve Süleyman Aygün’ün (33) cenazelerinin adli soruşturma kapsamında kendilerine 3 yıla yakın verilmediğini hatırlatan baba Aygün, cenaze sonrası içini basın mensuplarına döktü. Belçika makamlarının kendine zulüm yaptığını vurgulayan Aygün, cenazenin beklediği 940 gün boyunca çok zor günler geçirdiklerini anlattı. Aygün, “2,5 yıldan beridir çocuklarımızın cenazesini almak için uğraştım, sonunda devletimizin de desteği ile cenazeleri almayı başardık” diye konuştu.
DEVLET DESTEĞİYLE YANIMIZDA
Hukuk mücadelelerinin süreceğini ifade eden Aygün, “Bu konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüreceğim, mecbur gidecek. Belçika’dan kesin dönüş yapmayı düşünüyorum, fakat şimdi değil. Mesela, şu davayı halletmeden gelmek olmaz. İşlerimi bitirdikten sonra inşallah döneceğim. Bize 2,5 yıl boyunca zulüm yapılıyor, niye zulüm yapılıyor? Bu herkesin başına gelebilecek bir olay, 2-3 gün içerisinde faali meçhulleri bile gönderiyorlar. Benim suçum ne, bana böyle maddi ve manevi yönden zulüm yaptılar?” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da olayla ilgili kendisini aradığını söyleyen gözü yaşlı baba Vahit Aygün sözlerini şöyle tamamladı, “Bekir Bozdağ ile bizzat görüştüm kendisi her türlü devlet desteği ile yanınızdayız.” dedi.
Baba Vahit Ergün ve Anne Naciye Aygün, cenazenin ardından Güveçci Köyü’ndeki evlerinde taziyeleri kabul etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme