• Haberler
  • Genel
  • Aydoğan: Amaçları provokatörlüktü – Kocatepe Gazetesi

Aydoğan: Amaçları provokatörlüktü – Kocatepe Gazetesi

Gergin ve olaylı geçen Karşıyaka Bostanlıspor maçının değerlendirmesinde bulanan Afyonkarahisar Belediyespor Başkanı Abdullah Aydoğan, 'Karşıyaka taraftarlarının Afyonkarahisar'a geliş amacı maçı hükmen almaktı. Onlar buraya provokatörlük yapmaya geldiler ve az daha amaçlarına ulaşıyorlardı' dedi Bölgesel Basketbol Ligine 84 takımla başlandığını belirten Afyonkarahisar Belediyespor Başkanı Abdullah Aydoğan, ilk defa kurulan Türkiye Basketbol 3'üncü ligine ilk 24 takımın [&hellip]

Aydoğan: Amaçları provokatörlüktü

Gergin ve olaylı geçen Karşıyaka Bostanlıspor maçının değerlendirmesinde bulanan Afyonkarahisar Belediyespor Başkanı Abdullah Aydoğan, “Karşıyaka taraftarlarının Afyonkarahisar’a geliş amacı maçı hükmen almaktı. Onlar buraya provokatörlük yapmaya geldiler ve az daha amaçlarına ulaşıyorlardı” dedi

Bölgesel Basketbol Ligine 84 takımla başlandığını belirten Afyonkarahisar Belediyespor Başkanı Abdullah Aydoğan, ilk defa kurulan Türkiye Basketbol 3’üncü ligine ilk 24 takımın girmeyi başardığını ifade etti. 84 takım arasından ilk 24 takım arasına kalarak iyi bir başarı gösterdiklerini belirten Başkan Aydoğan, “Bu 24 takımla birlikte Afyonkarahisar Belediyespor takımı da girmeyi başardı. Bu 24 takımın 3’üncü ligde mücadele etmesi garanti. Biz ilk 24’ün ardından ilk 12’ye ve şuanda da ilk 6 takım arasına girdik. Adana’da 13-18 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan 6 takımlı Play-Off maçlarında oynamaya hak kazandık. Bu 6 takım kendi aralarında tek devre lig usulüne göre 1’er maç yapacak. Yani bizim oynayacağımız 5 maçımız daha var. En az 4’ünden galip ayrılırsak, ilk üç arasına girer ve 2’nci ligde oynarız. Amacımız ilk 3 takım arasına girebilmek” ifadesine yer verdi.
“TARAFTARLARIN SALONA GİRERKEN YAPTIKLARINI HAKEMLER GÖRMEDİ”
Afyonkarahisar Belediyespor’un Karşıyaka Bostanlıspor’u konuk ettiği yarı final maçını değerlendiren Başkan Aydoğan, “Onlar daha tribünlere girerken fazlasıyla provokatörlük yaptılar. Hakemler de onların bu davranışlarını görmediler, çünkü haklı olarak maçı takip ediyorlardı. Karşıyaka taraftarının yaptığı hareketler tamamen bizim taraftarımızı kışkırtmaya yönelikti. Onların hareketlerine Afyonkarahisar taraftarı da cevap verdi. Az daha maçı hükmen kaybedecektik ve Karşıyaka taraftarı emeline ulaşacaktı. Çok şükür maçımız kaldığı yerden devam etti” şeklinde konuştu.
“GELENLER KADAR GERİ
DÖNENLER DE OLDU”
Afyonkarahisar’da oynan Karşıyaka Bostanlıspor maçına gelen Afyonkarahisar taraftarlarından bahseden Başkan Aydoğan, “Bizim taraftarımızdan istediğimiz şey böyle oyunlara gelmemeleridir. Bu müsabakada taraftarımızın bizim ne kadar yanımızda olduklarını gördük ve fazlasıyla mutlu olduk. Arkadaşlarımın ve sporseverlerin yaptıkları yorumda da şu ibareyle konuşmaları mutluluk verici bir durum; ‘ben bu salonu bir spor karşılaşmasında hiç bu kadar dolu görmedim’ demeleri bizim göğsümüzün kabarmasına yetti. Salonun doluluğu çok güzeldi ve gelen taraftarımız kadar gelip de yer olmadığını düşünüp geri dönen sporseverlerimizde oldu. İşin bir diğer boyutu maçı izlemek için salonda yerini alan taraftarlarımızın böyle oyunlara gelmemeleri gerekiyor. Karşıyaka taraftarının azlığı göze çarparken onların Afyonkarahisar’a geliş amacı buradaki ilk maçı hükmen almaktı. Onlar buraya provokatörlük yapmaya geldiler ve az daha amaçlarına ulaşıyorlardı” dedi.

Bakmadan Geçme