• Haberler
  • Genel
  • Aydan: Alt yapı yapının başlanıcı Afyon olmalı

Aydan: Alt yapı yapının başlanıcı Afyon olmalı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama Bölümü öğrencilerinin ve Öğretim Görevlisi Türker Göksel'in koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri 'Sorunlu Çemberler' projesi kapsamında görüşlerine başvurulan TOFAŞ Basketbol Başkanı ve Türkiye'de basketbolun efsane ismi Efe Aydan projede görevli olan öğrencilerin sorularını yanıtladı Söyleşinin son bölümünde Aydan, Afyonkarahisar basketbol kamuoyuna ve AKÜ'ye bir proje önerisinde bulunan TOFAŞ Basketbol [&hellip]

Aydan: Alt yapı yapının başlanıcı Afyon olmalı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama Bölümü öğrencilerinin ve Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri “Sorunlu Çemberler” projesi kapsamında görüşlerine başvurulan TOFAŞ Basketbol Başkanı ve Türkiye’de basketbolun efsane ismi Efe Aydan projede görevli olan öğrencilerin sorularını yanıtladı

Söyleşinin son bölümünde Aydan, Afyonkarahisar basketbol kamuoyuna ve AKÜ’ye bir proje önerisinde bulunan TOFAŞ Basketbol Başkanı Efe Aydan, “Bir Egeli olarak Afyon’u severim. Özellikle kaymağını çok severim. Oraya gelip kaymaklı ekmek kadayıfı yemeye bayılırım. Sucuklu yumurtası çok güzeldir. Yani Afyon deyince insanın aklına bunlar geliyor. Fakat Afyon şehrinin, özellikle sporcularının gelişmesi için mutlaka, acele etmeden altyapılarına mücadeleyi gösteren bir organizasyon ortaya çıkartması gerekiyor. Bu voleybol olur, basketbol olur, masa tenisi olur. Salon sporlarından bahsediyorum. Bu salon sporlarında görev alacak özellikle üniversitenin yetiştirmiş olduğu antrenörlerin oralarda kalması sağlanmalı. Afyon’a gelen gençlerin çoğu başka illerden geliyor. Sonra okuyup, mezun olup geri gidiyor. Dolayısıyla Afyon’da kalıcı değiller. Mutlaka Afyonlu sporseverlerin, spor altyapılarını geliştirmesi üniversite mezunlarının orada kalıp, belediyelerce, özel kurum ve kuruluşlarca imkânlar sağlanması için çaba gösterilmesi gerekiyor. Bu çabayı kim sarf edecek? Tabi sizler sarf edeceksiniz üniversite öğrencileri olarak. Bugün için ilk anda başarı elde edemeyebilirsiniz. Bunun için bu kaynaklarınız ilk etapta boşa çıkabilir. Destek olursa bir takım insanlar, bir kıvılcım çakabilir. Ama buna birilerinin başlaması lazım. Oturduğunuz yerden insanlardan bir şey beklerseniz hiçbir şey elde edemezsiniz. Dolayısıyla sizin gibi genç yeteneklerin her alanda kendilerini kabul ettirmek için çok ciddi savaş vermeleri gerekiyor. Bunun başlangıcı Afyon olmalı. Siz oradasınız çünkü.” dedi.
“GÖZE HOŞ GELMEYEN
BİR BİTKİ
ÇAYIDIR BU”
Genç, idealist insanların değişik bölgelerde faaliyet gösterip kulüpler kurarak, yarışmalar yaptıklarını bildiğine de dikkat çeken Aydan, “Muş’a gidip Muş’ta takım kurdular, o bölgede şampiyon olan antrenörler var, Hatay’da var, Eskişehir’den çıktı, yani bunların çoğalması gerekiyor. Kolay bir iş değil. Çaba sarf edeceksiniz. Ama bunun yollarını ve yöntemlerini bulup, bu konuda eğitimler alıp, yalnızca okulda öğrendiklerinizle yetinmeyeceksiniz. Yine Türk basketbolu diğer ülkelerle karşılaştırıldığı zaman Avrupa’ya nazaran daha ağır oynanıyor. Tempomuz düşüyor. Bu bir ekol müdür? Hiç biri de göze hoş gelmiyor. Bana sorarsanız bu bir felsefedir yani ekol diye de düşünülebilir belki ama yine de göze hoş gelmeyen bir bitki çayıdır bu. O yüzden bizim mutlaka tempomuzu arttırmamız lazım. Ben bunu iddia ediyorum” ifadesini kullandı.
“BEN ÖZELLİKLE AKÜ’DEN
BUNU İSTEYEBİLİRİM”
Türkiye’deki bütün antrenörlerin özellikle de deplasmanlı liglerde görev yapan antrenörlerin yılda bir kez bir araya gelerek, bir beyin fırtınası yapmalarının gerektiğinin de altını çizen Aydan, “Türk basketbolunu hangi noktaya getirebiliriz? diye tartışmamız lazım. Maalesef Türk basketbol antrenörleri bir araya gelemiyor. Mesela ben özellikle Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden bunu isteyebilirim. Basketbol Federasyonu ile ortak bir çalışma yapıp, Afyonkarahisar’da bu buluşma sağlanabilir. Afyon’da çok güzel termal tesisler var, sıcak su merkezleri var. Bölge olarak, il olarak, üniversite olarak bu organizasyon gerçekleştirilebilir. Tüm Türkiye’deki antrenörleri bir araya getirerek üç günlük seri toplantılar, beyin fırtınaları yapılabilir. AKÜ, Türk basketbolunda varılması gereken noktanın neresi olduğu, nasıl olması gerektiği gibi bir araştırmayı, birlikteliği sağlayabilir” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme