Ayda 10 bin kişi, bu camiyi ziyaret ediyor

Afyon'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 'Kutlu Doğum' nedeniyle ayda 10 bin kişinin ziyaret ettiği Mevlevi Cami ve müzesini ziyaret etti. Basın mensupları, camide bulunan Sakal-ı Şerif ziyaret etmenin heyecanını yaşadı Cami İmam Hatibi İlyas Killi ve personelle kahvaltıda buluşan basın mensuplarına tarihi cami ve içerisinde bulunan [&hellip]

Ayda 10 bin kişi, bu camiyi ziyaret ediyor

Afyon’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Kutlu Doğum’ nedeniyle ayda 10 bin kişinin ziyaret ettiği Mevlevi Cami ve müzesini ziyaret etti. Basın mensupları, camide bulunan Sakal-ı Şerif ziyaret etmenin heyecanını yaşadı

Cami İmam Hatibi İlyas Killi ve personelle kahvaltıda buluşan basın mensuplarına tarihi cami ve içerisinde bulunan zatlarla ilgili bilgi verildi.
Killi, ayda 10 bine yakın kişinin ziyaret ettiği tarihi caminin Mevleviliğin Konya’dan sonra ikinci merkezi olduğunu belirterek, Mevlananın torunlarından Sultan Divani’nin de bu camide bulunduğunu söyledi. Killi, “Cami Abdülhamit Han Hazretlerinin özel ilgisine mazhar olmuştur. Caminin giriş kapısını kendi elleri ile yaparak Afyon’a göndermiş. Caminin tamiri için büyük ödenek göndererek (on dört bin altın harcanarak) büyük bir onarım daha geçirmiştir Günümüze kadar esaslı hiçbir müdahalede bulunulmamış camii ve sema alanları orijinalliğini muhafaza etmiştir. Afyon Mevlevihane’sinde “Semahane ve Mescid” manzumenin en eski ünitesidir. Bu ünitenin orijinal yapısı çeşitli sebeplerden dolayı değişik dönemlerde yapılan tamiratlar ve ilaveler ile yeni şekiller almıştır.“ dedi.
Sanal ortamda da gezilebiliyor
Her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği caminin artın sanal ortamda da 3 boyutlu olarak gezilebileceğini ifade eden Killi, ‘www.sultandivanimuzesi.com’ adresinden ulaşılabilen sayfada, Hz. Mevlana’dan Sultan Divani’ye, Afyonkarahisar ve mevleviliğe dair bilgilerin yanı sıra müze ile ilgili basında çıkan haberler, ziyaretçiler gibi bilgilere de erişilebildiğini anlattı.
Bir çok etkinlik yapılacak
İlyas Killi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir takım etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, “Camimizde Türkiye’de dereceye giren hafızlarımız tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak ‘Kardeşlik Paylaşmaktır’ konulu sunum yapılacaktır. Ayrıca, 101 hatim duası, Sakal-ı Şerif ziyareti, çıkışta da kalem hediye ve lokum ikramımız olacaktır. Bunun dışında camimize yakın olan anaokulu ve ilköğretimler ziyaret edilerek öğretmenlerimize ve öğrencilerimize İslam’ın kardeşlik mesajını iletmek istiyoruz.” dedi. Killi, ayrıca hafta münasebetiyle fakirlere gıda paketi dağıtacaklarını kaydetti. Basın mensuplarına camide bulunan kutsal emanetlerden Sakal-ı Şerif Ziyareti yaptırıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme