Aybüke Öğretmen Nasıl Öldü?

Rahmet ve minnetle andığımız Şehit Aybüke Yalçın Öğretmen'in bölücü terör örgütü tarafından nasıl şehit edildiğini hatırlatıyoruz

3 Eylül 1994 tarihinde Çorum'un Osmancık ilçesinde dünyaya gelen Aybüke Öğretmen’in ismi, zamanında ailesinin Hocalı Katliamı'nı anlatan bir çizgi filmdeki küçük bir kız çocuğunun ölümünden etkilenip karakterin ismi olan “Aybüke” ismine babaannesinin ismi olan Şenay'ın eklenmesiyle konulmuştur.

Körfez Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra aynı dönemde Edremit Kültür ve Sanat Derneği’nde müzik eğitimi aldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesindeki Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesine atandı. Aynı zamanda izci lideriydi.

ŞEHİT EDİLMESİ

9 Haziran 2017 tarihinde öğrencilerine karnelerini dağıtan Aybüke Öğretmen akabinde arkadaşlarıyla arabaya binip beş kişi yola çıktılar. İlçe merkezindeki bir yan yolda gasp ettiği takside bekleyen bölücü terör örgütü PKK'lı terörist, önündeki yoldan Belediye Başkanı Veysi Işık’a ait araç geçerken uzun namlulu silahla araca ateş açtı. Makam aracı manevra yapıp kaçsa da suikast eylemini gerçekleştiren terörist ateşi kesmeyip aracın arkasından ateş etmeye devam etti. Yalçın’ın da içinde bulunduğu araç bu saldırı sırasında olay yerine yakındı ve kurşunlardan bazıları ona isabet etti. Aybüke Öğretmen bu olayda ağır yaralandı. Kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen Şehit oldu. Cenazesi doğum yeri Osmancık'a getirilip defnedildi.
 

Bakmadan Geçme