Ayazini'de yürüyüş rotaları belirleniyor

Frigya Ayazini yerleşim çevresindeki vadilerde yeni rota tespit çalışması başlatıldı   İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in himayelerinde Ayazini bölgesinde yürüyüş rotaları belirleme çalışması gerçekleştirildiğini açıkladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Afyon Doğa Sporları Kulübü'nün (AFDOS) 20 Haziran 2021 tarihindeki ortak organizasyonuyla Frigya Ayazini yerleşim çevresindeki vadilerde yeni rota [&hellip]

Frigya Ayazini yerleşim çevresindeki vadilerde yeni rota tespit çalışması başlatıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in himayelerinde Ayazini bölgesinde yürüyüş rotaları belirleme çalışması gerçekleştirildiğini açıkladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Afyon Doğa Sporları Kulübü’nün (AFDOS) 20 Haziran 2021 tarihindeki ortak organizasyonuyla Frigya Ayazini yerleşim çevresindeki vadilerde yeni rota tespit çalışması başlatıldı.
Konu hakkında bilgi veren İl Müdürü Tanır, “Tüf sarp kayalık yüzeyine oyulmuş Ayazini’nin kuzeybatı çıkışında yer alan Üç Kiliseler adı verilen kaya kiliselerden başlayarak Avdalaz Kalesine, oradan da Ayazini köyündeki doğal oluşumların olduğu alanları içerisine alan yeni rotalar tespit etmek için etkinlik ve yürüyüş düzenlendik. Biz doğa yürüyüşü yapmak isteyen doğaseverlere ve turistlere yönelik doğru yürüyüş rotaları oluşturuyoruz. Bu konuda yetkin olan AFDOS ile birlikte bu çalışmayı uygulamalı bir çalışma yaptık. Bu vesileyle AFDOS Başkanı Mehmet Bilgiçer’e, Yürüyüş Lideri Mithat Şener’e ve kulüp üyelerine teşekkür ederim. Yürüyüş Liderliğini AKUT İl Temsilcisi ve AFDOS sporcusu olan Mithat Şener’in yaptığı yürüyüşe yaklaşık 20 kulüp sporcusu katılmıştır.” dedi.
Yürüyüş rotası GPS kayıtlarının alındığını belirten Mehmet Tanır, günün sonunda katılımcıların 8 kilometrelik bir parkuru yürüdüğünü sözlerine ekledi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme