Ayazini'de imar planı tamam – Kocatepe Gazetesi

'TEKNİK GEZİ YAPILDI'Ayazini Köyü'nün turizme kazandırılmasının oldukça önemli olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, 'Valiliğimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlatılan 'Ayazini Koruma Amaçlı İmar Planı' hazırlanması bitmiş olup bakanlık onayından sonra hayata geçecektir. Ayazini köyünün turizme kazandırılması oldukça önemlidir. Kırsal turizm alanında çalışmalar yapan Murat Şen ve Dr. Sevgi Tatar'ın [&hellip]

“TEKNİK GEZİ YAPILDI”
Ayazini Köyü’nün turizme kazandırılmasının oldukça önemli olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, “Valiliğimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlatılan ‘Ayazini Koruma Amaçlı İmar Planı’ hazırlanması bitmiş olup bakanlık onayından sonra hayata geçecektir. Ayazini köyünün turizme kazandırılması oldukça önemlidir. Kırsal turizm alanında çalışmalar yapan Murat Şen ve Dr. Sevgi Tatar’ın organize ettiği teknik gezi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteği ile gerçekleştirildi. Teknik uzmanlardan oluşan ekiple Ayazini ve çevresinde gerçekleşen mimarinin incelenmesi amacıyla teknik gezi yapıldı.” dedi.
“ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ”
Teknik gezinin alanının uzmanları tarafından yapıldığını kaydeden Tanır, “Ekolojik ve biyolojik mimari konusunda çalışmalar yapan yüksek mimar, yapı restorasyon uzmanı, şehir plancısı, dijital medya uzmanı, yapı ressamı, güzel sanatlardan coğrafya ve tarih alanından oluşan bir grupla gezi ve çalıştay gerçekleştirdi.Uzmanlar alanı fotoğraflayıp teknik notlar aldılar. Halkla evlerinde birebir görüştüler. Ardından ‘Ayazin ve Çevresi İyileştirme Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Teknik gezide edinilen izlenimlerden de yararlanarak Ayazin köyündeki geleneksel mimari özelliklere sahip köy evlerinin ve çevresinin turizme kazandırılması üzerinde duruldu.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme