• Haberler
  • Genel
  • 'Ayazini'de Tapu Sorunu Yakında Çözüme Kavuşacak'

'Ayazini'de Tapu Sorunu Yakında Çözüme Kavuşacak'

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İhsaniye İlçesinin Ayazini köyünde ki tapu sorununu en yakın zamanda çözüme kavuşturacaklarını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini Köyü’nde yöre halkı ile bir araya geldi.

'Ayazini'de Tapu Sorunu Yakında Çözüme Kavuşacak' 

Milletvekili Taytak, Ayazini Köyünde yaşanan tapu sorununu uzun süredir takip ettiğini, konu ile ilgili önemli bir aşama kaydedilerek söz konusu yerde incelemelerde bulundu. Taytak, konu hakkında şunları kaydetti: “İhsaniye ilçesinde bağlı Ayazini Köyümüzde 25 yıldır çözülemeyen tapu sorunu ile ilgili yakından ilgileniyoruz.

'Ayazini'de Tapu Sorunu Yakında Çözüme Kavuşacak'

Geçtiğimiz yıllar içerisinde Ayazini Köyü Muhtarı Bekir Yılmaz ve vatandaşlarımızın talebi üzerine tapu sorunu ile ilgili çalışmalar yaptık. Tapu sorunlarının çözümü noktasında önemli bir aşama kaydettik. Ayazini köyümüz 2000 ve 2022 yılları arasında turizme kazandırılmış olup Frig Vadisi olarak günde yaklaşık 4 bin kişi ziyaret etmektedir. Fakat köyümün 25 yıldır çözülmeyen bir sorunu vardır. 1999 yılında köyde arsa dağıtımı yapılmış, 137 adet arsa halka satılmış ve tapuları verilmiş fakat yerler Tapu ve Kadastro Müdürlüğünce iptal edilmiş. Göç veren köyde turizmin gelmesiyle birlikte 300 hane şehirden köye dönmeyi düşünmekte fakat evi ve arsası olmadığı için gelmemektedir.

'Ayazini'de Tapu Sorunu Yakında Çözüme Kavuşacak'

Muhtarımızın talebi üzerine uzun zamandır bu konuyla ilgili çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda önemli bir aşama kaydettik. Bugünde burada gelinen noktayı yerinde gördük. İnşallah yakın bir zamanda vatandaşlarımızın tapu sorunu çözüme kavuşacaktır.

Bakmadan Geçme