Ayazi'nde kiralanan yerlerin satılması gündemde

Ayazini Köyü'nde üç kiracı işletmeciden biri olan Kolaylı Tesislerinden satın alma talebi İl Genel Meclisine geldi. Meclis Üyesi Alper Yağcı, Ayazini'nin yükselen bir değer olduğuna vurgu yaparak satış yerine kiralama yönteminin uygun olacağı görüşünü açıkladı. Satın alma talebi ilgili komisyonlarda görüşülecek İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının birinci birleşimi dün sabah meclis toplantı salonunda [&hellip]

Ayazini Köyü’nde üç kiracı işletmeciden biri olan Kolaylı Tesislerinden satın alma talebi İl Genel Meclisine geldi. Meclis Üyesi Alper Yağcı, Ayazini’nin yükselen bir değer olduğuna vurgu yaparak satış yerine kiralama yönteminin uygun olacağı görüşünü açıkladı. Satın alma talebi ilgili komisyonlarda görüşülecek

Haber

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının birinci birleşimi dün sabah meclis toplantı salonunda saat 10.30’da Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın idaresinde başladı. Çoban, başka bir toplantıya yetişebilmek için toplantı sonunda görevini Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Mahmut Saylık’a devretti.
EVCİLER’DE BELEDİYE ARSASI
İLE İDARE DÜKKÂNLARINA BAŞA BAŞ TRAMPA TALEP EDİLİYOR
Yoklama ve açılışın ardından Şubat ayı meclis toplantısı Afyonkarahisar Valiliği’nden gönderilen iki gündem dışı konunun okutulup rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderilmesiyle devam etti. İlk gündem dışı konu; Evciler ilçe merkezinde Özel İdare İş Merkezi zemin katta mülkiyetleri İdareye ait olan 1-2-3-4-5-6-7 ve 8 numaralı bağımsız bölümlerle mülkiyeti Evciler Belediyesine ait arsa vasfındaki taşınmazın başa baş trampa edilmesi talebi rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Dinar İGM İYİ Parti Üyesi Murat Orhan trampa talebi hakkında bilgi istedi. Evciler İGM AK Parti Üyesi Şener Çalışkan konu hakkında bilgi verdi. Çalışkan, “Evciler ilçemizde Özel İdare İş Merkezinde Belediyemizin yüzde 33 oranda hisse sahibi olduğu binanın 3. ve 4 katları kamu hizmetlerinde Kaymakamlık hizmetlerinde kullanılmaktadır. Zemin katta da 4 ticari işletme vardır. Sekiz bağımsız bölümü bulunan binadan söz ediyoruz. Bu binanın yaklaşık 2 katı kaymakamlık hizmetlerinde kullanılıyordu. Zemin katta market olarak kullanılıyordu. Geçen ay 3. ve 4. katlarla ilgili komisyonlara tavsiye niteliğinde bir karar gitti. Komisyonlarımız bu katları 10 yıl süreyle kamu hizmetinde kullanılması için Belediye’ye tahsis etti. Asıl ticari faaliyetin yürütüleceği kata Belediyemizin 4 bin 600 metrekare civarında olan bir arsa yeri ile bir arsa yeri daha vardır. Yaklaşık değeri 2 milyon TL civarındadır. Zemin kattaki dükkânların değeri de yaklaşık bu civardadır. Başa baş trampadan kasıt budur.” dedi. Talep önce ilgili komisyonlarda incelenecek.
ŞUHUT’TA ÖDENEK TAHSİS
DEĞİŞİKLİĞİ İSTENİYOR
İkinci gündem dışı konu; 2022 Mali Yılı bütçesiyle Şuhut İlçe Özel İdare Müdürlüğüne kurumsal kodu altında bulunan Tarımsal Hizmetler Makine Teçhizat Alım İşi Harcama kalemindeki 90 bin TL ödeneğin İlçe Tarım Müdürlüğüne araç alım işi için tahsis değişikliği talebi bulunuyor. Konu rapor hazırlanması için komisyonlara gönderildi. Gündemin 2. maddesinde yer alan 2022 yılı yatırım programında bulunmayan HİS, YÜS, YAS ile yağmurlama sulamalar damlama v.d işlerin yapımında ihtiyaç duyulan iş makinleri ve akaryakıt malzemeleri ve personel ihtiyacının karşılanması talebi ilgili komisyonlara oybirliğiyle gönderildi.
KÖKCÜR’DEN KARLA MÜCADELE TEŞEKKÜRÜ
Çay İGM MHP Üyesi Faruk Kökcür, koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a şifa dilerken, dün başlayan 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin de hayırlara vesile olmasını, sağlıklı bir dönem geçirilmesi dileklerini ifade etti. Kökcür, komşu il Isparta’da 11 saat aralıksız yağan kar yağışı ardından elektrik kesintileri ve kapanan yollara dikkat çekerek Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ekiplerini, tüm emek sahiplerini karla mücadele konusunda kutladığını ifade etti.
ÇOBAN: ÖZEL İDARE EKİPLERİ BAŞARILI ISPARTA’DA KARDA ÇÖKEN PAZAR
YERLERİ ÖNEMLİ BİR GÖSTERGE
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban kar yağışının beklendiğini belirterek, “Hep diyorduk kar yağsında gerekirse sıkıntı çekeriz ama yollar hep açık kalsın diye. Allah’a çok şükür bu yıl Afyonumuza güzel bir kar yağışı oldu. Köylerimizde kar yağışı çok daha fazla oldu. Özellikle son kar yağışı güney ilçelerimizde Şuhut ilçemizden sonra Isparta ve Antalya tarafına yakın olan ilçelerimizde güzel oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Murat Toy ve Yol Şube Müdürümüz Faik Karakoç sağ olsunlar baştan güzel planlamalarıyla çok hızlı şekilde hareket ettiler. Sadece köy yollarımızı açık tutmakla, kar temizliği yapmakla yetinmediler. Ekiplerimiz köy yollarını açtıktan sonra Karayolları ekiplerimize çok yardımcı oldular. EDAŞ ekiplerine de çok yardımcı olundu. Bizde de ciddi anlamda birkaç köyümüzde kar yağışında 40’a yakın elektrik direği indi. Arkadaşlarımız bu noktada EDAŞ ekiplerine de yardımcı oldular. Şuhut-Çay-Isparta bilindiği üzere komşudur. Oradaki yollarda İl Özel İdaremizin ekiplerince açıldı. Hatta Isparta yolunda mahsur kalan araçlara Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ekipleri yardımcı olmuştur. Bu vesile ile ekiplerimize bir kez daha teşekkür ederiz. Gerçekten Afyonumuz da 420 köyümüzde büyük oranda yol açıklığı konusunda memnuniyet sağlandı. Bir şikâyete yol açılmadı. Enerji ve Tabii Kayanaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Isparta’da yüzde yüz oranda elektrik enerjisinin verildiğini açıkladı. Bizim açımızdan bir başka önemli gösterge de yoğun kar yağışında kar yüküne dayanamayarak Isparta’da iki pazar yerinin çökmesidir. Bu durum bizim gibi bir coğrafya da mühendislerin yaptıkları hesaplamalar için dikkate değer bir göstergedir. İki pazaryerinin göçmesi tüm yetkililere önemli bir ikaz sağlıyor. Artık kar yağmıyor küresel ısınma var denilmemesi lazımdır. Arada böyle kar yağışı olabileceği hesap edilmelidir. Her ikisi de şehir merkezindeki pazaryerleridir. Altında bulunan 30’a yakın araçta pazaryeri çökünce araçlarda altında kalmış. Allah onları da kurtarsın.” dedi.
YAĞCI: AYAZİNİ YÜKSELEN DEĞER YATIRIMLAR KİRALAMA İLE OLMALI
İhsaniye İlçesi7ne bağlı Ayazini Köyü’nde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 187 ada, 167 parselde bulunan 3.251,02 metrekare yüzölçümlü arsa vasfındaki taşınmaz üzerinde yapı, müştemilat ve eklentileriyle birlikte satılması konusu görüşülmesi için ilgili komisyonlara gönderildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, söz konusu taşınmazın kiracısı tarafından satın alma talebinde bulunulduğunu söyledi. Konu hakkında söz alan İYİ Parti merkez İGM Üyesi Alper Yağcı, “Kış şartlarında yüz akı olan İl Özel İdaremizin başta yol birimi olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Satışı talep edilen mülkiyetle ilgili yer ve konum olarak bilgilenmek istiyoruz. Ayazini turizm anlamında şehrimizin tanıtımı için çok önem arz eden bir yerdir. Vali beyin çalışmalarıyla daha da büyük bir cazibe merkezi olacaktır. Dolayısıyla daha önceki gibi bu işletmenin kiralanması yönünde bir karar satış yerine daha doğru olmaz mı? Ayazini gibi yükselen değerde olan yerlerdeki mülklerin satışı konusunda komisyonlarımızın hassasiyet göstermesini istiyoruz. Yatırımların kiralama yöntemiyle daha doğru olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.
KOLAYLI ŞİRKETİ AYAZİNİ’DE KİRACISI OLDUĞU YERİ SATIN ALMAK İSTİYOR
Talebin komisyonlarda görüşülmemesi nedeniyle ayrıntıya girmek istemediğini söyleyen Burhanettin Çoban, “Ayazini köyünde 3 ticari işletme kiraya verildi. Bir tanesi Ayazhan’dır onu İkbal Tesisleri işletmektedir. Onun yanında Kolaylı şirketi tarafından yapılan bir işyeri vardır. Onun yanında da İhsaniye’nin kendi firması olan Haşhaşella işletmesi bulunmaktadır. Üç yer orada işletme olarak kiradadır. Kiracı işletmecilerden şimdilik sadece Kolaylı Tesislerinden satın alma talebi geldi. Biz kiracısı olduğumuz bu yeri satın almak istiyoruz diyorlar. Bu talep komisyonlarımıza görüşülmesi için havale edilecek. Sonra komisyonlardan gelecek raporlar doğrultusunda konuya meclisimiz karar verecektir. İl Genel Meclisimiz de mülkiyetin satılıp satılmayacağına karar verilecektir.” şeklinde konuştu.
EMİRDAĞ’DA 37 ARSANIN
SATIŞI KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK
Emirdağ ilçesinin Adayazı köyünde 16 adet, Bademli köyünde 21 adet olmak üzere toplam 37 adet arsanın satış talebi hakkında ilgili komisyonlar rapor hazırlayacak. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban sözkonusu arsaların en küçüğünün 186 metrekare olduğunu, en büyüğünün 3 bin 538 metrekare olduğunu, içlerinde 5 bin metrekarelik bir tarlanın bulunduğunu açıkladı. İl merkezine bağlı Çıkrık beldesinde mülkiyeti idareye ait olan taşınmazların 400,00 metrekareye kadar olan kısımların bedelsiz, 400,00 metrekareden fazla kısımların rayiç bedellerinin ödenmesi koşuluyla hak sahiplerine devri talebi rapor hazırlanması için komisyonlara havale edildi.
İKİNCİ BİRLEŞİM BUGÜN SABAH YAPILACAK
İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan beldesinde DSİ 18. Bölge Müdürlüğü su kuyusunun 7 litre/saniyelik su miktarının Kayıhan Belediyesine devri talebi ilgili komisyonlara gönderildi. Sandıklı ilçe merkezinde İdareye ait taşınmazda üç katlı yurt binası bulunuyor. Bu binanın A bloğunun Sandıklı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne olan tahsisinin kaldırılıp Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) açılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis talebi ilgili komisyonlara oybirliğiyle gönderildi. Meclisin Şubat ayı toplantılarının 2. birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme