Ayasofya Camiinde Kimin Mezarı Var?

İslam devleti için büyük öneme ve tarihe sahip olan Ayasofya camiinde Kimin mezarı var? Sorusunu sizler için araştırdık.

4 Padişahın mezarı ve 150 Hanedanı’n mezarı bulunan Ayasofya camiinde Kimin mezarı var? Sorusu internette en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki, Ayasofya camiinde Kimin mezarı var?

AYASOFYA CAMİ KİLİSE OLARAK ADLANDIRILMAKTADIR

Ayasofya cami Doğu roma imparatorluğu süresinde padişah ve hükümdarların olduğu başkentte bulunan en büyük kilise olarak adlandırılmaktadır. İslam devletlerinin savaş yoluyla aldıktan sonra camiye çevirmişlerdir. İstanbul’un fethinde Fatih Sultan Mehmed ve bir çok şehit verip kan döktüğümüz savaşta Osmanlı devleti İstanbul’u almıştır. İstanbul için verilen mücadelede savaş kazanılınca Fatih Sultan Mehmet’in ilk adım attığı yer Ayasofya Cami olup Cuma namazının yetiştirilmesi için yanındakilere emir vererek iki rekat ve Cuma namazı kılmış ve Müslümanlığa önem vermiştir.

 AYASOFYA CAMİ MÜZE Mİ?

Günümüzde hala hizmette olan Ayasofya Cami 86 yıl süresinde müze olarak kalmış ve Danıştay kararı verilmesinden sonra tekrardan camiye dönüştürülmüştür.

AYASOFYA’DA HANGİ PADİŞAHLAR YATMAKTADIR?

İstanbul Ayasofya camisinin avlusunda tam olarak 16. ve 17. İnşa edilmiş 4 adet türbe bulunup ve avlu içinde de bir haneden mezarlığı bulunmaktadır.

Osman Devletinin mücadele verip kazandığı topraklar arasında yer alan Ayasofya Camiinde Osmanlı devletine ait padişahlar yatmakta olup ilk sırada II. . Selim daha sonra III. Murad ve üçüncü sırada da III. Mehmed bulunurken en son olarak I. Mustafa ile Sultan İbrahim bulunurken hanedan mezarlığında da 150 kişinin mezarları bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme