• Haberler
  • Gündem
  • Ayanoğlu Camii ve Vakıf Oteli bir aya kalmadan bitirilecek

Ayanoğlu Camii ve Vakıf Oteli bir aya kalmadan bitirilecek

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Ayanoğlu Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmasının bir aya kalmadan bitirileceğini söyledi     İl Koordinasyon ve Planlama Kurulunun Ekim ayı toplantısında yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri Afyonkarahisar’da yürütülen işler hakkında bilgiler verdi. DSİ ŞUBE'DE MÜDÜR DEĞİŞİMİ Isparta DSİ 18. Bölge Müdürü Mahmut Berber, [&hellip]

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Ayanoğlu Camii’nde yürütülen restorasyon çalışmasının bir aya kalmadan bitirileceğini söyledi

İl Koordinasyon ve Planlama Kurulunun Ekim ayı toplantısında yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri Afyonkarahisar’da yürütülen işler hakkında bilgiler verdi.
DSİ ŞUBE’DE MÜDÜR DEĞİŞİMİ
Isparta DSİ 18. Bölge Müdürü Mahmut Berber, Afyonkarahisar Şube Müdürü Fatih Kişi’nin Konya Bölge Müdürlüğüne tayin olması nedeniyle yerine 18. Bölge Müdürlüğü’nce Faruk Topaloğlu’nun görevlendirildiğini açıkladı. Bölge sorumluluğunda Afyonkarahisar’ın 21 adet büyük su işi, 27 adet gölet ve sulama işinin olduğunu belirten Berber, “17 adet gölet sulamaları, 26 adet taşkın koruma işimiz, kütük depolama işleri, taşkın koruma rusubat ve yer üstü sulamalarıyla beraber, yarım sulamalarda dâhil 106 tane projemiz yer almaktadır. 106 projenin toplam proje tutarı 1 milyar 816 milyon TL’dir. Bu yıl ki ödeneğimiz 113 milyon TL’dir. Yılı harcamamız ise 70 milyon TL civarındadır. Toplamda nakdi gerçekleşme yüzde 62 seviyesindedir. En büyük projemiz olan Çay Barajı şu anda yüzde 92 mertebesindedir. Şu anda öncü beton kaplaması bitmiş durumdadır. İlave tesislerini yaptıktan sonra Aralık ayının ilk haftasında su tutacağız. İnşallah Mayıs ayında da Çay ve Bolvadin’e isale hatlarını su vereceğiz. Afyonkarahisar’da toplam 14 şantiyemiz açık durumda, çalışmaktadır. Diğer kurumlarla koordinasyonu gerektirecek bir durum yoktur.” dedi.
3. BÖLGE’NİN AFYON’DA 12 PROJESİ VAR
Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Salih Cengiz, müdürlük olarak Afyonkarahisar’da 12 proje olduğunu kaydetti. 12 projenin toplam proje bedelinin yaklaşık 1 milyar 687 milyon TL olduğunu belirten Cengiz, “Bugüne kadar yatırımlarımızın yüzde 74’nü gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu yılki ödeneğimiz 26 milyon TL’dir. Program ödeneğimizde 7 milyon TL civarında bir harcamamız vardır. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. 7 milyon TL az gibi gelebilir ama bu şu ana kadar müteahhitlere ödeme yapmamızdan kaynaklanıyor. Dolayısıyla 26 milyonluk ödeneği fazlasıyla geçtik. 7 milyon TL ödeme yaptığımız kısımdır. Afyon’da yaklaşık bin 27 kilometre bir şebeke uzunluğumuz var. Bunun tamamı BSK’lı ve satih kaplamalıdır. Yollarımızın 626 kilometresi BSK’lı, 401 kilometresi de sathi kaplamalıdır. 564 kilometre de bölünmüş yolumuz bulunmaktadır. Emirdağ-Bolvadin ve Çay ilçelerine özel projemiz vardır. Bolvadin girişinde 3 kilometreye yakın Emirdağ istikametinde toplam 8 kilometrelik bir işimiz var. Yolun üç kilometresini BSK olarak bitirip trafiğe açtık. Ekiplerimiz Kemerkaya geçitin de sanat yapısı eksiğini tamamlıyorlar.” diye konuştu.
KARAYOLLARI 13. BÖLGE’DE 4 PROJE
Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, bölge müdürlüğünün Afyonkarahisar için 4 projesi ve 98 milyon TL’lik proje bedeli bulunduğunu belirtti. 15 milyon TL harcama yapıldığını aktaran Çobanoğlu, “2019 yılında 35 milyon TL harcama yapılıp, 122 milyon lira harcamayı hedeflemiş bulunuyoruz. Evciler DDY Üst Geçidi çalışmamız var. İkinci köprünün 2020’de tamamlanması hedefleniyor. Dinar’daki geçişimizin köprüsünü ihale ettik.” şeklinde konuştu.
İLLER BANKASI SORUMLULUĞUNDA 35 PROJE
Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürü Murat Karaçam, 35 adet projenin bulunup yaklaşık toplam proje bedelinin 233 milyon TL olduğunu bildirdi. Toplam yılı ödeneği 122 milyon TL olarak projelerin devam ettirildiğini kaydeden Karaçam, “Nakdi gerçekleşme yüzde 73,40 civarındadır. Yıllık harcamalarımızda yüzde 56 civarındadır. Eskişehir Bölge Müdürlüğü olarak 35 adet projemizden 6 âdeti içme suyu ve kanalizasyon, 8 adedi kanalizasyon, 8 adedi alt yapı, 1 adet üst yapı, 5 adet proje ve bir adet harita mimarlık olmak üzere devam ettiriyoruz. Hocalar ilçesi İçme Suyu İnşaatımız geçici kabul aşamasındadır. Fiziki gerçekleşmesi yüzde yüzdür. Fethibey İçme Suyu İnşaatımızın fiziki gerçekleşmesi yüzde yüzdür. 2019 yılı içerisinde geçici kabulü yapıldı. Geçici kabulü yapılan Sülün İçme Suyu İnşaatımızın geçici kabulü yapıldı. Karaadilli İçme Suyu İnşaatımız yüzde 80 aşamasında olup uygulamalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
ZAFER MÜZESİ’NDE PROJE YENİLENİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Nevzat Algan, 19 projeden 5’nin tamamlanıp yaptıkları çalışma oranlarının yüzde 71 ve yüzde 44 olduğunu kaydetti. 5 milyon 517 bin lira ödenek bulunduğunu söyleyen Algan, “Sulak alanlarla ilgili projelerimiz vardı. Yaban Hayatı Eğitim Merkezimiz tamamlanmak üzeredir, sorun yoktur fiziki gerçekleşme oranı yüzde 92 civarındadır. Rehabilitasyon Merkezleri tamamlanmak üzeredir. Akdağ’daki karakol yapım işimiz devam ediyor. Nasip olursa onları da yetiştirmeye çalışacağız. Isıtma sistemini de yapıyoruz. Zafer Müzesi işinde firma çalışıyor, bir sorun var. Binada müthiş bir kolon bindirilmesi söz konusudur. Kirişlerin bir kısmı da kolonlara bindirilmemiş, duvara bindirilmesiyle oluşan çatlamalar firma tarafından tespit edildi. Betonla yapımın dahi işi kurtaramayacağından Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın talimatıyla proje yenilenmesine gidildi. Konu İl Özel İdaresine gönderildi, parası da İdare’dedir. Yeniden proje yapılıp kurullara gönderilmesi zaman alacak.” dedi. Kocatepe yolu üzerinde bulunan Bayburtlu Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği’nde yapmayı düşündüğümüz bir projemiz var. Proje bitimi Belediye’ye devir ederek bu alanda yöresel ürün satışının yapılmasın düşünülüyor. Kocatepe’de aydınlatma ve diğer çalışmalarımız devam ediyor.”dedi.
AYANOĞLU CAMİİ BİR AYA KALMADAN BİTİRİLECEK
Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, devam eden işlerden 5’inin yılsonu itibariyle bitirileceğini ifade etti. Geri kalan işlerin tamamlandığını, 4 projenin kurulda onay beklediğini aktaran Aydın şöyle konuştu: “Kurul dört projemizi uygun görürse bunları da bitireceğiz. Devam eden işlerimiz; İl merkezinde yer alan Ayanoğlu Camii, 3. Vakıf İş Hanı Otel Projemiz, Bolvadin Alaca Camii, Göynük Akşemseddin Türbesidir. Bunlar yılsonu itibariyle bitirilecektir. Şuhut Hamza Paşa Hamamı çalışmasını bitirdik. Şuhut Belediyesine Sosyal Tesis olarak veriyoruz. İmaret Camiinin bitirilen tuvaletler şu anda işletmeye açıldı. Arap Mescit Camii işini bitirdik. Kâbe Mescit Camiinde çalışma bitirildi. Göynük’teki çalışma devam ediyor. Hemen her hafta uğrayarak çalışmaları takip ediyorum. Ayanoğlu Camiinin de bir aya kalmadan tamamlanması planlanıyor. Otel yapımının da bir aylık süresi kaldı. Çalışma tamamlanmak üzeredir.”
TEİAŞ’DA 4 ÇALIŞMA
Isparta TEİAŞ 7. Bölge Müdürü Ramazan Ayyıldız, bölge müdürlüğünün Afyonkarahisar’da 6 adet projesi bulunduğunu, dört çalışmanın şu anda uygulama aşamasında olduğunu aktardı. İki çalışmanın proje aşamasında olduğunu kaydeden Ayyıldız işlerin toplam bedelini 177 milyon 670 bin TL olarak açıkladı. Eskişehir Tapu Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılınç, 2019 yılı yatırım programı kapsamında Afyonkarahisar’da 5 adet projelerinin olduğunu dile getirdi. Bunlardan 2’nin ihalesinin yapıldığını belirten Ayyıldız bunların proje tutarının 2 milyon 146 bin TL olduğunu bildirdi. Kılınç, koordinasyonu gerektiren bir durum olmadığını sözlerine ekledi.
DDY 7. BÖLGEDE TOPLAM 32 PROJE
TCDD 7. Bölge Müdürü Âdem Sivri, Bölge Müdürlüğü olarak Afyonkarahisar için toplam 32 projenin mevcut olduğunu söyledi. Yılı ödeneği 78 milyon TL, dönem sonu harcamasının 12 milyon 600 bin TL olarak bildiren Sivri sözlerine şöyle devam etti: “Parasal gerçekleşme oranımız yüzde 61, fiziki gerçekleşme yüzde 46’dır. Altı proje çalışmasını bitirdik, 18 adet projemizin çalışmaları devam etmektedir. Sekiz adet projemiz de ihale aşamasındadır. Bunları kategorilere ayırdığımızda 24 adet proje yol yenileme ve hemzemin geçit iyileştirmeleriyle ilgilidir. İki tane sinyalizasyondur. Mekanik Atölye tüm bölgeye hizmet verecektir. Afyon OSB için projesini tamamlayıp yük merkezi 6 kilometrelik ikinci hat projesi tamamladık.” İl Koordinasyon ve Planlama Kurulunun gelecek toplantısı Ocak ayında gerçekleştirilecek. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme