• Haberler
  • Genel
  • Avustralya'dan Amerika'ya, her yerde Afyon Mermeri

Avustralya'dan Amerika'ya, her yerde Afyon Mermeri

Mermer dünyasının nabzını tutan Turquoise International Dergisi, Afyon ve Ege mermeri ile ilgili bir dosya yayınladı. Derginin haberine göre Afyon ve Ege'deki illerden çıkarılan mermerler, dünyanın birçok bölgesindeki önemli yapıda kullanıldı Kültür camiası Antalya'daki Aspendos Antik Tiyatrosu'nda tarihi taşlar yerine mermerlerin kullanılmasını tartışıyor. Tarihi bir eserde mermer kullanılmasını eleştirenler de, onaylayanlar da var. Öte yandan, [&hellip]

Avustralya’dan Amerika’ya, her yerde Afyon Mermeri

Mermer dünyasının nabzını tutan Turquoise International Dergisi, Afyon ve Ege mermeri ile ilgili bir dosya yayınladı.
Derginin haberine göre Afyon ve Ege’deki illerden çıkarılan mermerler, dünyanın birçok bölgesindeki önemli yapıda kullanıldı

Kültür camiası Antalya’daki Aspendos Antik Tiyatrosu’nda tarihi taşlar yerine mermerlerin kullanılmasını tartışıyor. Tarihi bir eserde mermer kullanılmasını eleştirenler de, onaylayanlar da var. Öte yandan, dünyanın pek çok bölgesinde Afyon ve Ege mermerlerinden yararlanıldığı biliniyor.
DISNEYLAND’DA DA AFYON VAR
Mermer hakkındaki gelişmelerin takip edildiği, sektörün nabzını yansıtan Turquoise International Dergisi, Eylül sayısında Afyon ve Ege mermerlerinin nerelerde kullanıldığını okuyucusuyla paylaştı.
Buna göre Afyon Mermeri, Saint Pierre Kilisesi’nin girişindeki sütun ve kaplamalarda, Avustralya’daki Disneyland’da, sinema sanatçısı Eddie Murphy’nin Amerika’daki evindeki döşemelerde, İngiliz şarkıcı Sting’in New York’taki dairesinin bütün lavabolarında kullanıldı.
JENNIFER LOPEZ’İN
TERCİHİ EGE MERMERİ
Afyon dışındaki Ege illerinin mermerleri ise New-York’taki JFK Havaalanı’nda, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da kurulan Merkez Bankası’nın (Central Bank of Riyad) yaklaşık 40 bin metrekarelik alanında, Kazakistan’da Almaty Havaalanı’nda, Suudi Arabistan’da Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde, Özbekistan’da Amerikan Büyükelçiliği’nde, Yunanistan’daki tatil köylerinde, Finlandiya’nın özel tasarım villalarında, şarkıcı Jennifer Lopez’in evinin şöminesinde kullanıldı.
BÖLGE MERMERLE MARKALAŞTI
Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Ege Bölgesi’nden çıkarılan mermerin kalitesinin herkes tarafından kabul edildiğini belirtti. Kaya, “Ege Bölgesi mermeri ile markalaştı. Dünyada renk armonisi ve çeşidi bizdeki kadar zengin hiçbir ülke yok. Hangi renk modaysa onu çıkarabiliyoruz. 15 sene önce gri taşı bulduğumuzda talep görmüyor diye üstünü kapatıyorduk, şimdi ise en moda renklerden biri” dedi.
>> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme