• Haberler
  • Genel
  • Avukatlardan meslektaşlarına vefa – Kocatepe Gazetesi

Avukatlardan meslektaşlarına vefa – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, biri kazada, diğeri cinayet sonucu ölen iki meslektaşları ile saldırıya uğrayan genç avukatın davalarının takip edildiğini belirtti İKİ AVUKAT ÖLDÜ BİRİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ7 Aralık 2010 tarihinde Afyonkarahisar’da özel bir hastanenin sedye asansöründe sıkışan Av. Pembe Serap Taşpınar bu kazada hayatını kaybetmişti. 17 Ağustos 2011 tarihinde ise Av. Ersan Tolga [&hellip]

Avukatlardan meslektaşlarına vefa

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, biri kazada, diğeri cinayet sonucu ölen iki meslektaşları ile saldırıya uğrayan genç avukatın davalarının takip edildiğini belirtti

İKİ AVUKAT ÖLDÜ BİRİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
7 Aralık 2010 tarihinde Afyonkarahisar’da özel bir hastanenin sedye asansöründe sıkışan Av. Pembe Serap Taşpınar bu kazada hayatını kaybetmişti. 17 Ağustos 2011 tarihinde ise Av. Ersan Tolga Büyükmeriç, Erkmen TOKİ konutlarında bulunan dairesinde gece uyduğu sırada, evine haftada 1- 2 gün temizlik ve ütü için gelen H.Ç.’nin sevgilisi 22 yaşındaki Aykut Uğur’un bıçaklı saldırısına uğramıştı. Av. Büyükmeriç, bıçaklı saldırıda göğsünden ve çeşitli yerlerinden yaralanırken, kendisini korumaya çalıştığı sırada saldırganı kendi bıçağıyla öldürmüştü. Son olarak 30 Mart 2012 tarihinde kent merkezinde Av. Hüseyin Bürhan Hayran bürosunda uğaradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
DAVALARLA ŞAHSEN İLGİLENİLİYOR
İki avukatın hayatını kaybettiği bir avukatın ise ölümden döndüğü olayların devam eden davaları meslektaşları tarafından takip ediliyor. Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, asansör kazası sonucu vefat eden Av. Pembe Serap Taşpınar, evinde çok ciddi bir saldırıya uğrayan Av. Ersan Tolga Büyükmeriç ve Av. Hüseyin Bürhan Hayran bürosunda uğaradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Son olarak 7 Eylül Cuma günü Av. Hüseyin Bürhan Hayran’ı öldüren saldırganın duruşmasının yapıldığını ifade eden Şahin; “Davalara bizim müdahil olma talebimiz kabul edilmedi. Davalarla şahsen ilgileniyoruz. Merhum Av. H. Bürhan Hayran’ın yakınlarından vekaletname aldık. O vekaletnameyi yetki belgesi ile paylaştırıp meslektaşların katılımlarını sağladık. TBB’nin müdahil olma talebi kabul edilmedi. 10 Ağustos tarihinde yapılan duruşmaya TBB yönetiminden arkadaşlarımız geldiler. Birlik Başkanımız gelmek istemesine rağmen ciddi rahatsızlığı nedeniyle gelemedi.” diye konuştu.
KARAR AŞAMASINA YAKLAŞILDI
İkisi merhum olan diğeri süren davalara müdahil olma taleplerinin kabul edilmediğini kaydeden Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, bu konuda bir uygulama birliği olmadığını, bazı yerlerde müdahil olma talebinin kabul edildiğini söyledi. Suçtan zarar görme ihtimalinin oluşup oluşmadığının mahkemeye ait bir yorum olduğunu belirten Şahin; “Biz Baro olarak hiçbir şey talep etmeksizin bunu bir görev addedip dava seyri ile ilgileniyoruz. Merhum Av. H. Bürhan Hayran’ın yakınlarından vekaletnameyi kendi üzerime aldım. Yetki belgesi ile bu vekaletnameyi arkadaşlarıma paylaştırdım. Şu anda şahitlerin dinlenilmesi tamamlandı. Çok az toplanması gereken delil kaldı. Tutuksuz yargılanan sanığın olayla ilgili bir telefon mesajı ile ilgili olarak İletişim Dairesi Başkanlığı’ndan bir telefon kaydı istenildi. Psikolojik olarak çok yıpranan rahmetlinin eşi Aysel Hayran’ı üçüncü duruşmaya ancak getirebildik. Eşinin katili ile yüz yüze gelmek kendisini çok etkiledi. Merhumun kızları dinlenildi, karar aşamasına yaklaşıldı. Bundan sonraki duruşmada gerekli deliller toplanırsa karar verilebilir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
ZOR KISIM TASFİYE SÜRECİ
Evinde gece uyurken ağır bir bıçaklı saldırıya uğrayan Av. Ersan Tolga Büyükmeriç’in sağlık durumunun iyiye gittiğini ve çalışma hayatına başladığını belirten Başkanı Av. Turgay Şahin, Av. Büyükmeriç ve asansör kazasında vefat eden Av. Pembe Serap Taşpınar’ın davalarının devam ettiğini dile getirdi. Meslektaşları ile ilgili olarak takip ettikleri duruşmaların öncesinde her hafta toplantı yaptıklarını aktaran Şahin, durumu değerlendirdiklerini söyledi. Turgay Şahin, dava takibinin işin en kolay kısmı olduğunu, asıl zor olan kısmın vefat eden avukatların baktığı dosyalar ve bürolarının tasfiyesi süreci olduğuna dikkat çekti. Merhum Av. H. Bürhan Hayran’ın baktığı davalara il dışı da dahil olmak üzere avukat görevlendirdiklerini belirten Şahin, Batman’daki bir davaya dahi ilgi gösterildiğini, hiçbir dosyanın düşmemesi için gayret edildiğini kaydetti. Turgay Şahin, Aysel Hayran’ın merhum eşinin kütüphanesini Baro’ya bağışladığını, üniversite hastanesinde bir odayı merhumun adına tefriş ettirdiklerini sözlerine ekledi.
Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme