• Haberler
  • Genel
  • Avukatlara soruşturma evresi anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Avukatlara soruşturma evresi anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

“Soruşturma Evresinde Aktif Avukatlık” başlıklı seminerde konuşan Av. Cüneyt Altıparmak, meslektaşlarına soruşturma evresinde yaşananlar ve yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi Afyonkarahisar Baro yönetimince “Soruşturma Evresinde Aktif Avukatlık” başlıklı bir eğitim semineri düzenlendi. AKÜ ANS kampüsü Abdullah Kaptan konferans salonunda verilen eğitimde Şanlıurfa Barosu avukatlarından Cüneyt Altıparmak konuştu. Eğitim seminerinde “Soruşturma Evresinde Aktif Avukatlık” eğitimi [&hellip]

Avukatlara soruşturma evresi anlatıldı

“Soruşturma Evresinde Aktif Avukatlık” başlıklı seminerde konuşan Av. Cüneyt Altıparmak, meslektaşlarına soruşturma evresinde yaşananlar ve yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi

Afyonkarahisar Baro yönetimince “Soruşturma Evresinde Aktif Avukatlık” başlıklı bir eğitim semineri düzenlendi. AKÜ ANS kampüsü Abdullah Kaptan konferans salonunda verilen eğitimde Şanlıurfa Barosu avukatlarından Cüneyt Altıparmak konuştu.
Eğitim seminerinde “Soruşturma Evresinde Aktif Avukatlık” eğitimi kapsamında kavramlar, önemli hususlar, olaylar ve rolleri ele alındı. Soruşturma evresinin şüphe ile başladığını ifade eden Av. Cüneyt Altıparmak, bir avukatın kaba taslak rol oynayabileceği aşamaları sıraladı. Bunların; olaya müdahale, yakalama, gözaltına alma, ifade alımı, olay yeri inceleme, arama, delil toplama, tutuklama ve iddianame olduğunu belirten Av. Altıparmak; “Avukatın bunun dışındaki aşamalarda rol oynamasına pek müsaade edilmiyor. Çünkü diğer alanlar detaylı düzenlenmiş. Mesela sağlık kontrolü dediğimiz alan detaylı düzenlenmiş. Örneğin, numunenin alınması detaylı düzenlemiş. İletişimin tespiti detaylı düzenlemiş. Ama buralarda belli açıklar var. İşte biz bu açıkları birlikte tespit edeceğiz.” dedi.
Soruşturma evresindeki kurumlar ve kişilerin; başta şüpheli ve müşteki olduğunu kaydeden Av. Cüneyt Altıparmak, toplantıda daha çok şüpheli üzerinde duracaklarını söyledi. Av. Altıparmak, evrenin devamında kolluk kuvveti, avukat, savcı, sulh hakimi ve bilirkişi müessesi olduğunu kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme