• Haberler
  • Genel
  • Avukatlar, savunma makamının temsilcileri – Kocatepe Gazetesi

Avukatlar, savunma makamının temsilcileri – Kocatepe Gazetesi

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Afyonkarahisar'ın protokol üyeleri, kutlama mesajı yayınladı. Mesajlarda avukatlık mesleğinin önemine dikkat çekildi 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 'İnsanları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan [&hellip]

Avukatlar, savunma makamının temsilcileri

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Afyonkarahisar’ın protokol üyeleri, kutlama mesajı yayınladı. Mesajlarda avukatlık mesleğinin önemine dikkat çekildi

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “İnsanları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumluluk toplumumuzca takdir edilmektedir” dedi.
ADALETİN TECELLİSİ İÇİN
AVUKATLIK ÖNEMLİ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, savunmanın yargının temeli olduğunu belirterek “Hak arama özgülüğün tam ve doğru bir biçimde gerçekleşmesi için savunmanın daha da güçlendirilerek yargının daha sağlıklı, hızlı ve uyumlu işletilmesine bağlıdır. Avukatlık Kanunu’nda yargının kurucu unsuru olarak tespit edilen avukatlar adaletin tesisi ve tecellisi hususunda önemini göz ardı edilemeyecek kadar büyük katkılar sunmaktadırlar. Avukat kutsal bir savunma mesleğini ifade eden, onu savunan, mazlumun yanında yer almayı kendisine meslek edinen kişidir. Avukatın olmadığı yerde adalet olmadığı gibi savunmanın olmadığı yerde de beklenen adil karar bile yargısız infazdır” diye konuştu.
SAVUNMA HAKKI OLMAZSA
OLMAZLARDAN
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise “Savunma makamının temsilcisi olan avukatlarımız, bireyleri hakları konusunda bilgilendirip, yönlendirmekte, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Avukatlarımızın bir çok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunlar her geçen gün daha da artmaktadır. Başta Yargı Reformu adı altında avukatlarımızı yetkilerindeki yaptırım gücünü alarak avukatlık mesleğini görev alanlarını azaltarak, arabuluculuk adı altında Hukuk sistemini birilerine mahkum edilmektedir. Savunma hakkının olmadığı yerde adalet de olmaz” ifadelerini kullandı.
YARGIYA GÜVEN YOK EDİLDİ
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise Avukatlar Günü açıklamasında şöyle dedi:
“Hukukun geciktirilmeden yasalara uygun bir biçim adil olarak işlenirliğini sürdürmesi gerekmektedir. Bu manada adalet devletin temeli ise savunmada adaletin temelidir ve bunun sağlanmasını da her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların çözümünde adalete uygun olarak davranan bağımsız avukatlarımız tarafından gerçekleştirecektir. Ne yazık ki ülkemizde yargıya olan güven yok edilmiştir. Hepimizin adalete ihtiyacı vardır. Bu yüzden yargı bağımsız olmak zorundadır. Toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından birisi de, adaletin sağlanmasıdır.”
HUKUK DEVLETİ VURGUSU
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, “Ülkemizde son zamanlarda hiç olmadığı kadar adaletsizlikler yaşanmakta, mahkemelerin bağımsızlığına gölge düşmekte kişi hak ve hürriyetleri sınırlanmaktadır. Bu manada bugün de ülkemizde toplumsal barış ve adaletin sağlanması açısından Anayasamızda geçen hukuk devleti ilkesinin tam anlamıyla ortaya konması yargının her türlü baskıdan uzak tutulması gerekmektedir” derken CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan da şu ifadelere yer verdi:
“Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, yargının gerçekten bağımsız olduğu, iktidarın değil, devletin adaletinin dağıtıldığı, savunma hakkının sınırlanmadığı, avukatlarımızın darp edilmediği, keyfi gözaltı ve tutuklamaların olmadığı bir Türkiye dileklerimle hak arama özgürlüğü ve savunma hakkını sağlamaya çalışan tüm avukatlarımıza, üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün egemen olacağı günlerin özlemiyle en azından yakın bir dönemde bayram ve şölen havasında kutlanacak Avukatlar Günü dilerim.”
TAM BAĞIMSIZ YARGI OLMALI
MHP İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör da son zamanlarda hukuksuzluklar yaşandığını belirterek “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan hukuksuzluklar, medyaya yansıyan dava ve soruşturmalar nedeniyle; Adil yargılanma, sanıktan değil delilden sanığa gidilmesi, kişi temel hak ve hürriyetlerinin korunması, masumiyet karinesi, mahkemelerin bağımsızlığı gibi önemli olgular artık sadece hukukçuların değil tüm kamuoyunun konuştuğu olgular olmuştur. İşte tüm bu hukuksuzluklarla adaletsizlikle mücadele edecek herkesin altında barınacağı tek çatı hukuk devleti çatısıdır. Hukuk devletinin olmazsa olması tam bağımsız yargıdır. Tam bağımsız yargının olmazsa olması da avukatlardır” dedi.
AVUKATLAR ÖNEMLİ
BİR GÖREV ÜSTLENİYOR
Saadet Partisi İl Başkanı Musa Demirel ise, toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından birisinin, adaletin sağlanması olduğunu ifade etti. Demirel, ” Bu kapsamda gerek ülkemizin bir hukuk devleti olmasında, gerek bireyin hak ve özgürlüklerinin kullanılmasında ve savunulmasında avukatlarımız önemli bir görev üstlenmektedir. Avukatlar güçlerini hukukun üstünlüğünden ve doğru temsile olan inançlardan alırlar. Onlara güvenimiz her zaman tam olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, yasalar önünde en iyi şekilde temsil edilmemizi sağlayan avukatlarımızın, avukatlar gününü teşkilatım adına kutlarım.” dedi.
“YÜREKTEN KUTLUYORUM”
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise “Savunmanın temsilcisi olan avukatların olmadığı ayrıca savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde hak ve adalet olmadığı gibi adil yargılama ve hukuk devletinden de söz edilemez. Bu duygu ve düşüncelerle böylesine yüce ve anlamlı bir mesleğin mensupları olan avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü yürekten kutluyor başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme