Avukatlar hüzzam eserleri icra etti

5 Nisan Avukatlar Günü öncesinde Afyonkarahisar Barosu Türk Sanat Müziği Korosu tarafından AKÜ ANS Yerleşkesi AKM salonunda konser verildi. Yoğun ilgi gören konserde avukatların performansı beğeni topladı. Programın sunumunu Av. S. Selcen Hıdıroğlu ve Av. Y. Onur Seçme birlikte gerçekleştirdiler.HÜZZAM YAŞANANLARA DA RAST GELDİKonser programı öncesi 2 Nisan Dünya Otizm Günü ve Otizm Farkındalık ayı [&hellip]

5 Nisan Avukatlar Günü öncesinde Afyonkarahisar Barosu Türk Sanat Müziği Korosu tarafından AKÜ ANS Yerleşkesi AKM salonunda konser verildi. Yoğun ilgi gören konserde avukatların performansı beğeni topladı. Programın sunumunu Av. S. Selcen Hıdıroğlu ve Av. Y. Onur Seçme birlikte gerçekleştirdiler.
HÜZZAM YAŞANANLARA DA RAST GELDİ
Konser programı öncesi 2 Nisan Dünya Otizm Günü ve Otizm Farkındalık ayı olarak benimsenen Nisan ayı nedeniyle “Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız” afişi açıldı. Konser öncesi konuşan Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, farklı nesillerin birbirlerini anlamalarında ancak ortak bir dil ile acının ve sevincin birlikte paylaşılabileceğini dile getirdi. Şahin şöyle konuştu: “Elbette ortak dil sanatla ve kültürle taşınıyor ve aktarılıyor. Müzikle, edebiyatla, hatla, plastik ve görsel sanatlarla. Böylece nesiller değişse de değişmeyen bir duygu bütünlüğü, ruh ve inanç birlikteliği sağlanıyor ve sürdürülüyor. Duyguların nesilden nesile aktarılmasının ve nesillerin kopmadan millet tanımı içinde birlikte yaşamasının bir vasıtası da müzik. Bu konser de dinleyicilere sunulacak eserler hüzzam makamından seçildi. Sözlükler hüzzam kelimesinin anlamını koyu hüzün olarak tarif ediyor. Hüzzam makamı ismini hüzünden alıyor. Bu makamda ki eserler içinde bulunduğumuz günlere tam da rast gelen bir özellik taşıyor. Hüzzam makamında icra edilecek eserler, bir önceki neslin hüznünü bu nesle aktaracak ya da tercüme edecek.”
AVUKATLAR KOROSU HÜZZAM İCRA ETTİ
Baro Türk Sanat Müziği Korosu Mustafa Karaer’in şefliğinde; Av. Duygu Tokgöz, Av. İlkay Aydoğmuş, Av. M. Nilgün Seçen, Av. Nurgül Yurdunusuven, Av. M. İpek Yılmaz, Av. Merve Koyuncu, Av. S. Selcen Hıdıroğlu, Av. Y. Onur Seçme, Av. Nedim Saru, Av. Murat Bozok, Av. Davut Türkgüldü, kemanda Av. Remzi Uysal, kanunda Av. Ali Osman Karaer, udda Av. Haşim Söndürülmeyecek, kemençede Av. Hasan Muhammed Sezer, vurmalı sazlarda Av. Hamdi Yakut, Av. Ece Dikmenyıldız Aydın tarafından hüzzam eserler icra edildi.
KONSERE GENİŞ KATILIM
Konser programına; AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Avukat eşi Mustafa Özkal, MHP Milletvekili Av. Mehmet Parsak, Vali Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ayla Albayrak Funda Tutar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal yoğun programı nedeniyle konser davetine katılamadığını bildirdiği bir telgraf gönderdi.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme