• Haberler
  • Genel
  • Avukatlar gününü kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Avukatlar gününü kutladılar – Kocatepe Gazetesi

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle protokol mensupları kutlama mesajı yayınladılar. Mesajlarda, avukatların hukuk sisteminin ayrılmaz parçası olduğu ve temel bir kamu hizmeti gördükleri görüşü ön planda yer aldı. Çoban: Avukatlar hukuk sisteminin ayrılmaz parçası Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Avukatların kanun [&hellip]

Avukatlar gününü kutladılar

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle protokol mensupları kutlama mesajı yayınladılar. Mesajlarda, avukatların hukuk sisteminin ayrılmaz parçası olduğu ve temel bir kamu hizmeti gördükleri görüşü ön planda yer aldı.

Çoban: Avukatlar hukuk sisteminin ayrılmaz parçası

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Avukatların kanun hâkimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün en önemli unsurları olmanın yanında insanların savunma hakkını üstlenerek demokrasinin yaşanmasında ve gelişmesinde de önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.
Haksızlığa uğradığını düşünen kişilerin, umutsuzluğa kapılmadan, demokratik yollarla haklarını aramaları toplum huzurunun temeli ve çağdaş bir yaşamın ana kuralı olduğunu dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; “Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunması ve kullanılması noktasında önemli görevler üstlenen avukatlarımız hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, benim de aralarında bulunmaktan onur duyduğum avukatlık mesleğinin mensubu olan değerli meslektaşlarımın “05 Nisan Avukatlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

“Avukatlar temel bir kamu hizmeti görüyor”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, savunma hakkının yargının temel öğelerinden biri olmasının yanında adaletin sağlamasında birinci şart olduğunu söyledi

AK Parti Milletvekili Halil Ürün, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ürün açıklamasında toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasının bir ülkenin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşması için önem arz ettiğini ifade etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuvvetler ayrılığı esasına dayanan bir anayasal sistemle birlikte tüm vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini teminat altına alan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olduğunu ifade eden Ürün, bu kapsamda dava ve savunma hakkının, sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydetti. Ürün, dava ve savunma hakkında tüm kurumlar ve vatandaşlar adına sorumluluk bilinci içinde yerine getiren avukatların temel bir kamu hizmeti gördüklerini söyledi.
Ürün, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir savunma mesleği olan avukatlık, tarih boyunca, adaletin tecellisinde yerine getirdiği işlevle her zaman önemini korumuş ve gündemde kalmıştır. Ülkemizin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolu, toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasına bağlıdır ki bunu sağlayacak en önemli meslek gruplarının başında avukatlar gelmektedir. Savunma makamının olmadığı bir ortamda adaletin tam olarak tecellisi mümkün değildir. İşte tam da bu nedenle savunma makamının hak ettiği saygınlığa kavuşması, toplum ve yargı mekanizmaları nezdindeki itibarının artırılması yönünde daha fazla çalışılması gerekmektedir. Bu vesile ile sadece Cenab-ı Hakk’ın ve hakkın kutsallığı karşısında eğilen muhterem meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, ebediyete intikal etmişlere Allah’tan rahmet, mesleklerine devam eden ve emekli olmuş meslektaşlarıma ise sıhhatli ve uzun bir ömür dilerim.” (Kocatepe)

“Avukatların can ve mal güvenlikleri korunmuyor”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, avukatların hak ve adalet adına yargı sisteminin en önemli unsurlarından birisi olduğunu söyledi. Yılmaz, “İnsanların haklarını savunan avukatların, ne üzücüdür ki kendi can ve mal güvenlikleri korunamamaktadır” dedi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Avukatların, insanların birbirleriyle ve devletle ilişkilerinde ortaya çıkan anlaşmazlıklarda hukuki bilgisine başvurulan ve bireyleri ilgili yerlerde, özellikle mahkemelerde temsil eden ve haklarını savunan kişiler olduğunu belirten Yılmaz: “Avukatlarımız, hukukun belirli bir alanlarında uzmanlaşıp ve her türlü zorluğa rağmen görevlerini yaparak adaletin yerine getirilmesi amacıyla hakkın ortaya çıkarılması adına önemli bir hizmeti gerçekleştirmektedirler. İnsanların haklarının korunması konusunda bilgilendiren ve onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi avukatlarımız, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile kanunların uygulanması ve adaletin sağlanması konusunda yürüttükleri görev ve sorumlulukları milletimiz tarafından takdir edilmektedir. İnsanların en zor dönemlerinde yanında olan, insanların haklarını, özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını savunan avukatlarımızın her geçen gün artan sorunlarının yanı sıra, ne üzücüdür ki kendi can ve mal güvenlikleri korunamamaktadır. Savunma hakkı kutsaldır. Bu görevi yerine getiren tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.” (Kocatepe)

“Avukatların sorunu her geçen gün büyüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, “5 Nisan Avukatlar Gününde siyasetin yargıyı kuşatmak istediğini görüyoruz” dedi

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Toptaş, savunma makamının temsilcisi olan avukatların, bireyleri hakları konusunda bilgilendirip, yönlendirmekte, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.
Toptaş: “Savunma makamının da yargılandığı günleri Hukukun üstünlüğü adı altında yaşamaktayız. Avukatlarımızın birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunlar her geçen gün daha da yumaklaşıyor. Başta Yargı reformu adı altında Avukatlarımızı yetkilerindeki yaptırım gücünü alarak, Avukatlık mesleğini azaltarak ‘Arabuluculuk’ adı altında Hukuk sistemini birilerine mahkum etmeye çalışılmasıdır. Avukatlarımız bir taraftan Savunma yaptığı için öldürülürken diğer taraftan hiçbir güvencesinin olmaması üzücü durumdur. Siyasi İktidar Devletin ve Toplumun güvencesi olan Adalet bir gün herkes için lazım olacağını bilmelidir. Bugün hala yıllarca neden içeride yattığını bilmeyen Milletvekilleri, Aydınlar, Gazeteciler, Askerler bulunmaktadır. Bu Türk Hukukunda leke olarak kalmıştır. Bu lekeyi temizleyecek olan siyasetçiler suni gündemlerle halkımızı meşgul etmektedir.”
Toptaş, Avukatlık mesleğinin kutsallığını korumanın avukatların yanı sıra vatandaşların da görevi olduğunu belirterek; “Avukatlık, insanların en zor anlarında mutlaka beni savunacak birisi var güvenceliğinden çıkartılması toplum huzuru için önemli sorundur. Bu mesleğin kutsallığını korumak başta Avukatlarımızın sonra Halkımızın birinci görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşünceler ile Tüm meslektaşlarımın Avukatlar gününü kutlar, Hukukun güvencesi altında aydınlık günler dilerim.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Şenel, avukatlar gününü kutladı

SP İl Başkanı Adnan Şenel, yasalar önünde kişilere en iyi şekilde temsil edilmeyi sağlayan avukatların, avukatlar gününü teşkilatı adına kutladığını açıkladı

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından birinin, adaletin sağlanması olduğuna dikkat çekti.
SP İl Başkanı Adnan Şenel, gerek Türkiye’nin bir hukuk devleti olmasında, gerekse bireyin hak ve özgürlüklerinin kullanılmasında ve savunulmasında avukatların önemli bir görev üstlendiklerine dikkat çekti. Şenel; “Birey ve toplumları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlarımız, meslek etiğine ve kanunlara bağlı, adaletin sağlanması hususunda kararlı tavırlarıyla da toplumumuzca takdir edilmektedirler. Avukatlar güçlerini hukukun üstünlüğünden ve doğru temsile olan inançlardan alırlar. Onlara güvenimiz her zaman tam olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, yasalar önünde en iyi şekilde temsil edilmemizi sağlayan avukatlarımızın, avukatlar gününü teşkilatım adına kutlarım. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme