• Haberler
  • Genel
  • Avukata şiddet savunma hakkına yönelik saldırıdır!

Avukata şiddet savunma hakkına yönelik saldırıdır!

TBB'nin düzenlediği 52'nci Baro Başkanları Toplantısına, avukata yönelik şiddet damgasını vurdu. Toplantıda avukata yönelik saldırıların, yurttaşın savunma hakkına yönelik saldırılar olduğu belirtilerek 27 Eylül 2023 Çarşamba günü eş zamanlı olarak Türkiye’nin 81 ilinde adliyeler önünde Barolar tarafından basın açıklamaları yapılacağı bildirildi.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen 52. Baro Başkanları Toplantısına katıldı. Toplantı sonunda sonuç bildirgesi yayınlandı.

Haber
“ŞİDDETİN TEMELİNDE SAVUNMAYI ENGELLEME NİYETİ VAR”
52. Baro Başkanları Toplantısı ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde, avukata yönelik şiddetin temelinde, avukatın mesleki faaliyetleri ve bu kapsamda, görevlerini yaparken müvekkilleriyle özdeşleştirilmeleri yahut savunma hakkının etkin kullanılması için mücadele ederken bu görevin ifasını önleme niyeti yer aldığı ifade edildi. Bildirgede, “Türkiye Barolar Birliğinin; avukata yönelik şiddetle ilgili olarak 4 Nisan 2022’de TBMM’ye, 8 Temmuz 2022’de Adalet Bakanlığına yapmış olduğu başvurularda dile getirilen; Konunun öncelikli gündem maddesi haline getirilmesidir. Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, zorunlu tedbirlerin derhal alınması ve mevzuat çalışması yapılması şeklindeki açık, somut, net talep ve önerilerinin bir an evvel karşılanması, avukatlar için olduğu kadar yurttaşların savunma hakları için de zorunludur. Çünkü avukata yönelik saldırı, yurttaşın savunma hakkına yönelik saldırıdır. Bu kapsamda haklı taleplerimizi bir kez daha dile getirmek üzere; 27 Eylül 2023 Çarşamba günü, meslektaşımızın katlediği Bodrum’da Baro Başkanları ve meslektaşlarımızla yürüyüş yapılarak, ortak basın açıklaması gerçekleştirilecektir. Eş zamanlı olarak Türkiye’nin 81 ilinde adliyeler önünde Barolar tarafından basın açıklamaları yapılacaktır.” denildi.

Haber
TTB ISRARLI ŞEKİLDE TAKİP EDECEK
Sonuç bildirgesi şu ifadelerle tamamlandı: “Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılması, konuyla ilgili komisyon kurulması talebi Türkiye Büyük Millet Meclisine yeniden iletilecektir. Türkiye Barolar Birliğinin Adalet Bakanlığına sunduğu öneriler kapsamında, gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesi için tekrar girişimde bulunulacak ve ısrarlı şekilde takip edilecektir. Avukata yönelik şiddetin engellenmesiyle ilgili farkındalık kampanyası yürütülecektir. 180 bin avukat, Barolarımız ve Türkiye Barolar Birliği; avukata yönelik şiddetin normalleşmesine izin vermeyecek, ortak mücadeleyi sonuna kadar sürdürecektir.”
TTB VE 82 BARO BAŞKANLIĞI SONUÇ BİLDİRGESİNE İMZA KOYDU
TBB tarafından düzenlenen 52. Baro Başkanları Toplantısı sonrası yayınlanan sonuç bildirgesine şu Baro Başkanlıklarının başkan ve temsilcileri imza koydular: TTB, ADANA BAROSU, ADIYAMAN BAROSU, AFYONKARAHİSAR BAROSU, AĞRI BAROSU, AKSARAY BAROSU, AMASYA BAROSU, ANKARA BAROSU, ANTALYA BAROSU, ARDAHAN BAROSU, ARTVİN BAROSU, AYDIN BAROSU, BALIKESİR BAROSU, BARTIN BAROSU, BATMAN BAROSU, BAYBURT BAROSU, BİLECİK BAROSU, BİNGÖL BAROSU, BİTLİS BAROSU, BOLU BAROSU, BURDUR BAROSU, BURSA BAROSU, ÇANAKKALE BAROSU, ÇANKIRI BAROSU, ÇORUM BAROSU, DENİZLİ BAROSU, DİYARBAKIR BAROSU, DÜZCE BAROSU, EDİRNE BAROSU, ELAZIĞ BAROSU, ERZİNCAN BAROSU, ERZURUM BAROSU, ESKİŞEHİR BAROSU, GAZİANTEP BAROSU, GİRESUN BAROSU, GÜMÜŞHANE BAROSU, HAKKÂRİ BAROSU, HATAY BAROSU, IĞDIR BAROSU, ISPARTA BAROSU, İSTANBUL BAROSU, İZMİR BAROSU, KAHRAMANMARAŞ BAROSU, KARABÜK BAROSU, KARAMAN BAROSU, KARS BAROSU, KASTAMONU BAROSU, KAYSERİ BAROSU, KIRIKKALE BAROSU, KIRKLARELİ BAROSU, KIRŞEHİR BAROSU, KİLİS BAROSU, KOCAELİ BAROSU, KONYA BAROSU, KÜTAHYA BAROSU, MALATYA BAROSU, MANİSA BAROSU, MARDİN BAROSU, MERSİN BAROSU, MUĞLA BAROSU, MUŞ BAROSU, NEVŞEHİR BAROSU, NİĞDE BAROSU, ORDU BAROSU, OSMANİYE BAROSU, RİZE BAROSU, SAKARYA BAROSU, SAMSUN BAROSU, SİİRT BAROSU, SİNOP BAROSU, SİVAS BAROSU, ŞANLIUURFA BAROSU, ŞIRNAK BAROSU, TEKİRDAĞ BAROSU, TOKAT BAROSU, TRABZON BAROSU, TUNCELİ BAROSU, UŞAK BAROSU, VAN BAROSU, YALOVA BAROSU, YOZGAT BAROSU, ZONGULDAK BAROSU.

Bakmadan Geçme