Avşar: Yöresel lezzetlerle kaynaşmayı amaçlıyoruz

Avşar Organizasyon Sahibi Organizatör Ali Avşar, Afyonkarahisar'da 10 Şubat Cumartesi günü açılan ve 25 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek olan Anadolu Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği Festivali hakkında bilgi verdi.AFYON HALKININTEVECCÜHÜSEVİNDİRDİAfyonkarahisar halkının ilgi ve teveccühünden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Organizatör Ali Avşar, 'Bir organizatör olarak yöresel ürünler ve yemekler, Ramazan etkinlikleri ve yerel [&hellip]

Avşar Organizasyon Sahibi Organizatör Ali Avşar, Afyonkarahisar’da 10 Şubat Cumartesi günü açılan ve 25 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek olan Anadolu Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği Festivali hakkında bilgi verdi.
AFYON HALKININ
TEVECCÜHÜ
SEVİNDİRDİ
Afyonkarahisar halkının ilgi ve teveccühünden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Organizatör Ali Avşar, “Bir organizatör olarak yöresel ürünler ve yemekler, Ramazan etkinlikleri ve yerel yönetimlerin bu tür işlerini organize ediyorum. Afyonkarahisar’da bulunmaktan son derece memnunuz. Ege’nin illerinden Afyonkarahisar’da Anadolu ürünlerini, tatlarını tanıtmak için geldik. Türkiye genelinde pek çok ile gittik. Ürün tanıtımı yanında kaynaşmayı da sağlıyoruz. Afyonkarahisar’dan önce İzmir ve Aydın’da da Anadolu Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği Festivalini gerçekleştirdik. Afyonkarahisar’a Aydın’dan geldik. 10 Şubat Cumartesi günü itibariyle şehir merkezinde Park Afyon AVM yanında ki alanda hizmete başladık. İnşallah 25 Şubat Pazar gününe kadar buradayız” dedi.
REKABET DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL
Organizatör Ali Avşar, 40 tane ilden esnafın tezgâh açtığını yöresel ve organik tatların Afyonkarahisar halkı ile buluşturduğunu söyledi. Avşar şöyle konuştu: “Erzurum’un Cağ kebabından tutun, Gaziantep’ten baharat çeşitlerine, Kahramanmaraş’tan bakır el sanatları var. Aslen ben Kahramanmaraşlıyım ama Ankara’da ikamet ediyorum. Afyonkarahisar halkının ilgisinden memnunuz, 25 Şubat tarihine kadar hizmetlerindeyiz. Anadolu Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği Festivalimizi görmeyen gezmeyen herkesi muhakkak bekliyoruz. Stantlarımızı gezilerek illerimizin yöresel tatlarının tanınmasını arzu ediyoruz. Yöresel damak tatlarının tamamı organiktir. Amacımız kaynaşmaktır. Doğusuyla, batısıyla, Egesiyle insanlarımızın kaynaşması temel amacımızdır. Kendi topraklarımızın yöresel doğal ürünleri damak tadına hitap ederken sağlıklı beslenmeye de katkı sunmaktadır. Biz 15 gün kadar hizmet sunacağız. Afyon esnafı ile rekabet gibi bir durumumuz söz konusu değil. Rekabet olacak bir durum yok. Getirdiğimiz ürünler şehirde yok. Tek amacımız ürün tanıtımı ve kaynaşmaktır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme