Avşar Emaye istihdam sağlayarak büyüyor

Bolvadin İlçesi'nde ürettiği emaye ve alüminyum ürünleriyle ülke çapında bir marka haline gelen Avşar Emaye'nin, yeni üretim bandı tesisi açıldı. 4 Bin 500 metrekare kapalı, 14 bin metrekare açık alana kurulan tesisin ikinci hattı ise yıl sonu kadar tamamlanacak Afyonkarahisar sanayisinin önde gelen firmalarından biri olarak dikkat çeken Bolvadin'deki Avşar Emaye, yeni üretim bandı tesisini [&hellip]

Avşar Emaye istihdam sağlayarak büyüyor

Bolvadin İlçesi’nde ürettiği emaye ve alüminyum ürünleriyle ülke çapında bir marka haline gelen Avşar Emaye’nin, yeni üretim bandı tesisi açıldı. 4 Bin 500 metrekare kapalı, 14 bin metrekare açık alana kurulan tesisin ikinci hattı ise yıl sonu kadar tamamlanacak

Afyonkarahisar sanayisinin önde gelen firmalarından biri olarak dikkat çeken Bolvadin’deki Avşar Emaye, yeni üretim bandı tesisini Afyonkarahisar ve Bolvadin protokolünün katıldığı bir törenle hizmete açtı. Geçen yıl sektöründe Türkiye’nin en çok ihracat yapan 4’üncü firması olan Avşar Emaye, yeni açılan tesisle istihdam ettiği personel sayısını 420’den 510’a çıkardı.
ÖNCELİKLİ HEDEF İHRACAAT
Avşar Emaye’nin 37 ülkeye ihracat yaptığını anlatan Avşar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Tabak, Avşar Emaye’nin küresel pazarda dünyanın çoğu ülkesinde tanınmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Yeni açılan tesisle ihracata yönelik üretim yapmayı sürdüreceklerine değinen Tabak, “Avşar Grubu olarak Bolvadin’de kurduğumuz alüminyum mutfak eşyaları fabrikamızda 420 kişilik istihdamına ek olarak 90 kişi daha istihdam edeceğiz. Yine üretimin büyük kısmını ihracata yönelik yapacağız. Kalan kapasite ile piyasadaki diğer markalar ile kendi markamız olan Verda’nın imalatını gerçekleştireceğiz.” dedi.
İKİNCİ ÜRETİM BANDI 2014’E KADAR BİTECEK
Sektörde Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük üreticisinin Avşar emaye olduğunu ifade eden Tabak sözlerini şöyle tamamladı, “Avşar Grubu olarak, 32. yılımızda kurduğumuz bu yeni fabrika ile 4 bin 500 metrekare kapalı, 14 bin metrekare açık alanda üretim yapmaktayız. Birinci hattını bugün devreye aldığımız bu tesisimizin ikinci hattı yıl sonunda tamamlanacaktır.”
KILÇIK, HEM EKONOMİYE HEM
İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR
Avşar Emaye’nin ülke ekonomisinin yanı sıra Bolvadin ekonomisine de büyük katkı sağladığını söyleyen Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, “Bolvadin’e yapılacak her yeni tesis bizlere büyük mutluluk verir. Raşit Tabak araştırmacı, yenilikçi ve dünya piyasası ile rekabetten asla kaçınmayan cesur bir yatırımcıdır. Kazandığını kendi memleketinde değerlendiren ve Bolvadin’deki yatırımları ile yüzlerce insana ekmek kapısı sağlayan, kişiliği ile de takdir ve teşekkür edilmesi gereken bir insandır. Bugüne kadar ilçemize hem ekonomik hem de istihdam olarak büyük katkıları olan Avşar Emaye’yi bu nedenle bir kez daha kutluyorum. Bu vesileyle ilçeye yatırım yapan diğer iş adamlarını da kutluyorum.” şeklinde konuştu.
VALİ BALKANLIOĞLU’NDAN
İSTİHDAM VE VERGİ VURGUSU
İstihdamın ve yatırımın önemine değinen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin istihdam sağlayan iş adamlarıyla büyüdüğünü söyledi. İşadamlarının kendi yörelerine yatırım yapmasının önemine de değinen Vali Balkanlıoğlu, “İnsanımıza iş, aş sağlayan, bizlere dahi ödediği vergilerle ekmek veren iş adamımız Raşit Tabak’ı ve oğlu Murat Tabak’ı ilçeye yaptıkları bu büyük yatırımlarından dolayı kutluyorum”diye konuştu. Dualarla açılan tesisin açılış kurdelesini Afyonkarahisar ve Bolvadin protokolü hep birlikte kesti. Tesisin de gezildiği açılışa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Çay Belediye Başkanı Ali Yakut, Afyonkarahisar İl Genel Meçlisi Başkanı Salih Sel, Bolvadin İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üstteğmen Çağlar İlden, Bolvadin İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Güngör, sanayici ve iş adamları ile Bolvadinliler katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme