• Haberler
  • Genel
  • 'Avrupa'nın kararından sonra hükümet ne yaptı?'

'Avrupa'nın kararından sonra hükümet ne yaptı?'

Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak tanıma girişimi yapılan Avrupa Parlamentosu'nu kınadı Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, 1915 Olayları'nı soykırım olarak tanıma girişimi yapılan Avrupa Parlamentosu'nu eleştirdi. Genç, 'Papa ve ardından Avrupa Parlementosunun aldığı Türkiye Cumhuriyeti'nin 1915 Tehcir olayını 20. Yüz yılın ilk soykırımı olarak kabul etmesini isteme kararları yayınlandı. [&hellip]

“Avrupa’nın kararından sonra hükümet ne yaptı?”

Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç,
1915 Olayları’nı “soykırım” olarak tanıma girişimi yapılan Avrupa Parlamentosu’nu kınadı

Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, 1915 Olayları’nı soykırım olarak tanıma girişimi yapılan Avrupa Parlamentosu’nu eleştirdi. Genç, “Papa ve ardından Avrupa Parlementosunun aldığı Türkiye Cumhuriyeti’nin 1915 Tehcir olayını 20. Yüz yılın ilk soykırımı olarak kabul etmesini isteme kararları yayınlandı. 24 Nisan’da da ABD Başkanı Obama’da aynı şeyleri tekrarlayacaklar” dedi.
Genç, “Papa ve AB parlamentosun kararları sonrasında hükümetimiz ne yaptı ona bakmakta fayda var var. Vatikan’ın Ankara Büyükelçisine bir nota verebildik mi? Vatikan büyükelçimizi sadece görüşmek üzere Ankara’ya çağırdık. AB Parlamanto kararına yok hükmünde demekten başka bir şey dedi mi siyasilerimiz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme