• Haberler
  • Genel
  • Avrupa’nın en modern termal tesisi Afyonkarahisar’a kurulacak

Avrupa’nın en modern termal tesisi Afyonkarahisar’a kurulacak

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın termal başkenti olarak ilan edilen Afyonkarahisar'da Avrupa'nın en büyük modern termal kompleksi inşa ediliyor. Bugüne kadar ülkemizde termal tesislerin yalnızca turizm amacıyla işletilmesine karşın Alila Wellhess Park, turizmin yanı sıra Avrupa ülkelerindeki modern sağlık tesislerini Afyonkarahisar'a taşıyacak önemli bir örnek teşkil edecek Türk turizmine büyük katkı ALİLA Termal Turizm A.Ş tarafından finanse [&hellip]

Avrupa'nın en modern termal tesisi Afyonkarahisar'a kurulacak

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın termal başkenti olarak ilan edilen Afyonkarahisar’da Avrupa’nın en büyük modern termal kompleksi inşa ediliyor. Bugüne kadar ülkemizde termal tesislerin yalnızca turizm amacıyla işletilmesine karşın Alila Wellhess Park, turizmin yanı sıra Avrupa ülkelerindeki modern sağlık tesislerini Afyonkarahisar’a taşıyacak önemli bir örnek teşkil edecek

Türk turizmine büyük katkı
ALİLA Termal Turizm A.Ş tarafından finanse edilen ve bir yıldan bu yana proje çalışmaları devam eden ALİLA WELLNESSPARK toplamda 2000 yatak kapasitesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Yaklaşık 130 bin metrekare alan üzerinde yapımına başlanan biner yatak kapasiteli iki büyük termal otel, toplamda 14 bin metrekarelik iki SPA merkezi, 26 adet özel termal villa ve 40 adet termal resident daire ile birlikte 9 bin metrekare yeşil alan, sosyal tesisler ve spor alanları yer alıyor. ALİLA Termal Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Musa Acar, yaptığı açıklamada ALİLA WELLNESSPARK’ın dünyadaki sayılı modern termal tesislerinden biri olacağını vurgulayarak hem Afyonkarahisar bölgesinin ekonomik gelişmesine hem de Türk turizmine ciddi katkılarda bulunacağını ifade etti.
Beş yıldızlı tatil imkanı
ALİLA WELLNESS PARK’ın iki etapta inşa edileceğini söyleyen Acar; “İlk etapta beş yıldızlı,1000 yatak kapasiteli Nil Termal Resortu 12 ay içinde tamamlayarak hizmete açacağız. Nil Residence Termal Resort verdiği hizmetlerle sanıyorum Türkiye’de bir ilke imza atacak. Hem bir turizm ve tatil oteli hem de yaklaşık 7 bin 5 yüz metrekare büyüklüğündeki SPA merkeziyle aynı zamanda bir sağlık merkezi olacak. Termal tedavi gereken hastalar termal su desteğinde fizik tedavi seansları ve aromaterapi gibi imkanlarla şikayetlerinden kurtulurken, aynı zamanda zengin donanımlı resident dairelerinde tatil yapma imkanı elde etmiş olacaklar. Modern Resident dairelerde beş yıldızlı otel hizmeti alarak tatil yapma imkanı sanıyorum Türkiye’de ilk defa ALİLA WELLNESS PARK’ta mümkün olacak. Projede yaklaşık 90 bin metrekare yeşil alan mevcut. Yani çevreye ve doğaya saygıyı da ön planda tutan bir proje bu. Bu nedenle projemiz bizlere ayrıca gurur veriyor. Nil Residence Termal Resort bünyesindeki residence dairelerde haftalık tatil paketlerimiz olacak. Öyle sanıyorum ki alternatif tatilde devrim niteliği taşıyacak bu paketlerimizle satışa sunulduğu zaman yine Türkiye’de bir ilke imza atmış olacağız ve büyük yankı uyandıracak.” dedi.
Örnek projeler Afyonkarahisar’da
Musa Acar, ALİLA WELLNESSPARK ikinci etabında, bin yatak kapasiteli son derece modern teknolojik imkanlarla vıp müşterile-rine çok özel konfor şartları sunan 5+(fiveplus) Royal Termal Resort Otel inşaatının tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Beş yıldızın üzerinde konfora sahip olacak Royal Termal Resortun da kendi kategorisinde Avrupa’da bir ilk olacağını vurguladı. ALİLA Yönetim Kurulu Üyesi Acar; “Bu dev projede amacımız sadece turizm ve sağlık hizmeti vermek değil. Bölgenin termal imkanlarından sürekli yararlanmak isteyenler için yaz kış orada oturabilecekleri ve devamlı beş yıldızlı otel hizmeti alacakları villalar ve modern resident daireler de inşa ediyoruz. Bu konutlar da 2013 yılında Royal termal resortla birlikte hizmete hazır hale getirilecek. Türkiye inanılmaz termal kaynaklarıyla yaklaşık 50 milyar dolarlık bir termal turizm kapasitesine sahip. Biz bu tür projelerle örnek olmayı ve dünya devlerini ülkemize, özellikle de Afyonkarahisar bölgesine çekmek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan ve inşallah iki yıl içinde hizmete girecek uluslarası Zafer havaalanı öyle umuyoruz ki Türkiye’de termal turizmin dev adımlarla gelişmesine vesile olacaktır. Bizler yatırımcı olarak önümüzdeki beş on yılın gelişme ve büyüme heyecanını şimdiden hissediyoruz.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme