• Haberler
  • Genel
  • Avrupalı Türk gençlerin Afyon programı belli oldu

Avrupalı Türk gençlerin Afyon programı belli oldu

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Avrupa'da Yaşayan Türk Gençliği KendiKültürü ve Tarihiyle Buluşuyor' projesi kapsamında Türkiye’ye gelen gençler bugün akşam saatlerinde Afyon’da olacaklar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Avrupa'da Yaşayan Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor' projesi kapsamında yurdumuza gelen 380 gencin [&hellip]

Avrupalı Türk gençlerin Afyon programı belli oldu

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Avrupa’da Yaşayan Türk Gençliği KendiKültürü ve Tarihiyle Buluşuyor” projesi kapsamında Türkiye’ye gelen gençler bugün akşam saatlerinde Afyon’da olacaklar

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Avrupa’da Yaşayan Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor” projesi kapsamında yurdumuza gelen 380 gencin Türkiye’deki kültür ve tarih turu devam ediyor. İstanbul’da buluşan gençler 25 Temmuz-08 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’deki pek çok şehri ziyaret ediyor.
Dün Bursa’yı gezdiler
Proje kapsamında Türkiye turuna devam eden gençler İstanbul, Edirne ve Çanakkale’den sonra Bursa’da Tophane, Ulu Cami, Emir Sultan Camisi, Yeşil Türbe ve Hacivat-Karagöz Müzesi’ni ziyaret etti. Kültür ve tarih turuna Norveç’ten katılan 20 yaşındaki Yasemin Aydoğdu, “Bu projenin düzenleneceğini ilk duyduğumda kesinlikle katılmam gerektiğini düşündüm. Türkiye’nin 9 şehrini 15 günde gezerek kendi kültürümüzü ve tarihimizi yerinde öğrenecek olmak beni çok heyecanlandırdı. Bu fırsat kolay kolay herkesin eline geçmez. Bu gezinin bize öğreteceği çok şey var. Tarihimizi ve kültürümüzü daha iyi tanımanın yanı sıra farklı ülkelerden birçok Türk arkadaşlarımla tanıştım. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Bursa’da projenin 8. gününü tamamlayan gençler, Salı günü Şeyh Edebali Türbesi ve Ertuğrul Gazi Türbesi gibi Bilecik’in tarihini ve kültürünü simgeleyen mekanları ziyaret etmek üzere yola çıktılar. Bugün sabah saatlerinde de Bilecik’i gezecek Avrupalı gençler öğle saatlerinde Afyon’a gelmek üzere yola çıkacaklar. Proje kapsamında yurtdışından gelen gençler, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Afyon, Konya, Nevşehir ve Ankara olmak üzere toplam 9 ilin kültürel ve tarihi mekanlarını ziyaret ederek kendi kültürleri ve milli değerleri ile ilgili detaylı bilgi sahibi olma şansını elde edecek.
Program belli oldu
Gençlerin Afyonkarahisar programı da belli oldu. Afyonkarahisar Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre gençler bugün akşam saatlerinde Afyon’a gelecekler. İkbal Termal Otel’de bir gece kalacak olan gençler sabah saatlerinde de Kocatepe’ye çıkacaklar. Kocatepe’yi gezdikten sonra da gençler, Anıtpark önünde araçlardan inerek tarihi sokaklar arasından Mevlevi Camii’ye doğru yürüyüş yapacaklar. Mevlevi Camii’yi gezdikten sonra da kale yanından saat 14.00 sularında gençler araçlara binerek Konya’ya gitmek üzere yola çıkacaklar.

Bakmadan Geçme